Nyhed

Første rådgivere valgt gennem kommunens leverandørportal

Furesø Kommune har med stor succes udbudt de første rådgiveropgaver i Comdia. Nu håber man på tilmelding fra flere lokale leverandører.

Comdia er en leverandørportal, der gør det muligt for virksomheder at synliggøre sig og byde på opgaver i Furesø Kommune. Indtil nu har portalen især været til gavn for håndværkere, hvor institutioner og driftsfolk hurtigt har kunnet få overblik over de lokale leverandører på et felt. 

I tæt dialog med de lokale erhvervsforeninger er portalen nu udvidet til også at omfatte rådgiver- og konsulentområdet, hvor kommunen derfor netop har kunnet udbyde de første rådgiveropgaver i Comdia. Det fortæller Steen Vinderslev, Furesø Kommunes kommunaldirektør.  

”Jeg er rigtig glad for, at vi har et redskab, der kan styrke samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet. Synlighed og konkurrenceudsættelse er en central del af vores fælles partnerskabsaftale, så jeg ser det her som et vigtigt skridt i den rigtige retning. Derfor kan jeg kun opfordre vores lokale virksomheder til at søge om optagelse på kommunens leverandørlister,” siger Steen Vinderslev.

Han fortæller, at konkurrenceudsættelsen i Comdia blandt andet er sket i forbindelse med ansættelse af en ny centerchef til Center for By og Miljø, hvor kommunen udbød opgaven på Comdia og modtog otte kvalificerede bud fra forskellige rekrutteringsfirmaer.

Derudover er to projekter aktuelt på vej ind i Comdia-portalen: Det drejer sig om konsulentbistand på beregning af timepriser for hjemmeplejeydelser, jf. serviceloven og rådgivning i forbindelse med en handlingsplan for sikker trafik ved offentlige skoler.

I Furesø INDUSTRI og Furesø Erhvervsforening mener man, at der er store potentialer i den øgede anvendelse af Comdia.

”Det er dejligt, at kommunen nu gør en ekstra indsats for, at de lokale virksomheder får bedre mulighed for at byde ind i forhold til kommunens indkøb på flere områder. Selvom vi godt ved, at kommunen er underlagt forskellige lovkrav og principper for ligebehandling, ser vi leverandørportalen som en vigtig brik i at sikre øget brug af lokale virksomheder. Derfor er det essentielt, at vores lokale virksomheder nu også går ud og afsøger mulighederne i Comdia og finder ud af, om de kan søge om optagelse på nogle af leverandørlisterne”, siger formand for Furesø Erhvervsforening Birgit Ritter.

Det fælles fokus på at udbrede lokale indkøb via en digital platform er rodfæstet i den 2-årige partnerskabsaftale, der er indgået mellem Furesø INDUSTRI, Furesø Erhvervsforening og Furesø Kommune.

Aftalen er, at opgaver i kommunen løbende vil blive offentliggjort i Comdia. På erhvervssiderne her på kommunens hjemmeside kan interesserede finde yderligere information om Comdia og mulighederne for at blive leverandør til kommunen.

 

Zuzan Linnet Degani fra konsulentvirksomheden Mentality

Introduktion til Comdia - ***NY KATEGORILISTE pr. 14. juli***

Gennem Comdia kan rådgivere som Zuzan Linnet Degani fra konsulentvirksomheden Mentality nu nemmere gøre sig synlige over for kommunens forskellige afd…

Kontakt

Udbud og Kontraktstyring

Stiager 2

3500 Værløse

Tlf.: 7235 4000

E-mail: Indkoeb@furesoe.dk

Erhvervskonsulent

Flemming Ipsen
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5454
Mail: flei@furesoe.dk

Christina Elmetofte
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7216 5663
Mail: che2@furesoe.dk

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000