Nyhed

Ny Digital Post pr 30. november 2021 betyder ændringer for virksomheder

Sidder der fx medarbejdere i jeres virksomhed eller eksterne samarbejdspartnere som revisorer og advokater, som har adgang til enkelte mapper i jeres Digital Post fra det offentlige, så skal I nu foretage en ændring.

Digitaliseringsstyrelsen har udviklet ny Digital Postfor at skabe en tidssvarende løsning, som baner vejen for en bedre kommunikation mellem myndigheder og erhverv. Det bliver mere enkelt for virksomheder at håndtere hverdagens administration. Fx kan myndigheder fremhæve svarfrister og gøre det muligt at importere mødeindkaldelser direkte til egen kalender.

En af nyhederne i det nye Digital Post er, at I fremover kan læse jeres Digital Post på flere forskellige platforme. Den post I får fra offentlige myndigheder, kan I læse på både Virk og i den nye Digital Post-app. I kan også læse post fra offentlige myndigheder på e-Boks og mit.dk sammen med post fra virksomheder fx banker eller forsikringsselskaber, som gør brug af disse platforme.

Overgangen til det nye Digital Post sker automatisk. Derfor vil langt de fleste virksomheder og foreninger ikke skulle foretage sig noget.

For tre grupper af virksomheder er der dog ændringer:

  1. Hvis jeres virksomhed bruger et afhentningssystem, skal I lave en systemintegration til det nye Digital Post for at kunne læse jeres post fra offentlige myndigheder, som I plejer. Det kan jeres it-leverandør hjælpe med. Du kan læse mere her https://virk.dk/vejledning/virk-hjaelp/digital-post/virksomheder-med-afhentningssystem 

  2. Hvis jeres virksomhed benytter automatisk videresendelse, skal I beslutte, om I vil anskaffe jer et afhentningssystem for at læse posten, som I plejer. Alternativt skal I læse posten på Virk eller en af de andre platforme. Du kan læse mere her https://virk.dk/vejledning/virk-hjaelp/digital-post/virksomheder-med-automatisk-videresendelse

  3. Hvis I har givet medarbejdere eller eksterne partnere adgang til særlige mapper, skal I opdatere disse adgange til det nye Digital Post i Rettighedsportalen til Digital Post. Fra den 1. november kan I ændre jeres opsætning.

 

Læs mere om Digital Post