Nyhed

Hvordan får vi et endnu bedre ungemiljø?

Det spørgsmål søger Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt svar på. Derfor skal kommunens unge inddrages i en undersøgelse om tilblivelsen af nyt ungemiljø i Furesø.

Tine Hessner (B). Medlem af Furesø Byråd 2018 - 2021
Tine Hessner

Furesø blev i 2018 udnævnt som Årets Ungdomskommune af Dansk Ungdomsfællesråd (DUF), og i 2020 fik kommunen prisen som ‘Årets Elevvenlige Kommune’ af Danske Skoleelever. Men Furesø skal blive en endnu sjovere og mere spændende kommune at vokse op i for unge. Derfor vedtog Kultur- og Fritidsudvalget i denne uge, at foretage en bred undersøgelse blandt alle unge i Furesø. Til opgaven er valgt virksomheden Fremtidsfabrik, der i forvejen har lavet lignende undersøgelser for andre kommuner og derfor har et bredt erfaringsgrundlag at trække på.

"De bedste til at fortælle, hvad der attraktivt for unge er selvfølgelig de unge selv. Derfor har deres input stor betydning i den undersøgelse der laves. Herunder også hvilke aldersgrupper vi skal have i fokus. Jeg glæder mig til at høre deres input”, siger Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

Der er i alt godt 5.600 unge i Furesø mellem 13 og 25 år, som er den aldersgruppe, der vil blive omfattet af undersøgelsen. Som del af 2030-målene er det kommunens ambition at skabe et attraktivt ungemiljø, hvor de unge kan mødes på tværs af interesser og alder.

”Vi har selv nogle ideer og tanker til, hvad de unge vil have,” supplerer næstformand Muhammed Bektas (A): ”Men skal vi etablere gode mødesteder for de unge, der er fremtidssikrede, har vi brug for input fra både vores egne unge og fra andre, der allerede har etableret succes’er, så jeg ser meget frem til at se resultatet”.

Undersøgelsen forventes at gå i gang i april 2021 og afsluttet i løbet af sommeren.

Muhammed Bektas (A). Medlem af Furesø Byråd 2018 - 2021
Muhammed Bektas

Kontakt

Tine Hessner

Søhaven 18
3500 Værløse    
E-mail: tih1@furesoe.dk
Tlf.: 4119 6041

Muhammed Bektas

Kirke Værløsevej 17, 1.th
3500 Værløse    
E-mail: mbe1@furesoe.dk
Tlf.: 4267 5512