Nyhed

Smukke toner på Solbjerghaven

Symfoniorkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoni­orkester fejrer genåbningen af Danmark med en koncertturné til landsdelens plejehjem fra Helsingør i nord til Nykøbing Sj. i vest.

Alle på Plejehjemmet Solbjerghaven fik i torsdags en dejlig musikalsk oplevelse, da Copenhagen Phil kom forbi med en mindre ensemble og spillede for beboerne. De klassiske toner vakte stor glæde og der var smil i øjnene, men det var godt, at der var corona-afstand for der er meget lyd på sådan nogle hornblæsere!

Solbjerghaven 29042021 3

Om symfonisorkestrets turné

Musikken og fællesskabet er i centrum, når Copenhagen Phil markerer den længe ventede, forsigtige genåbning af Danmark efter mere end et år med pandemi og nedlukning. Og naturligvis skal netop dén befolkningsgruppe, som har måttet leve længst tid i iso­la­tion, først møde den levende musik – nemlig (vaccinerede) beboere på plejehjem.

Koncert i trygge rammer
For at kunne spille for så mange plejehjemsbeboere som muligt, deler symfoniorkestrets 65 musikere sig op i adskillige kammerensembler for at fylde de mange lokale plejehjem med musikalsk vellyd. Således vil stryger- og messingensembler gæste 32 sjællandske plejehjem og spille smukke toner af bl.a. Mozart, Grieg, Carl Nielsen og Haydn. Og ikke mindst inviteres der til fællessang med ”Den blå anemone”, ”Kom maj du søde milde” og Kim Larsens ”Papirsklip”.

Musikchef Peter Lodahl siger:

”Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester, og vi vil gerne møde så mange sjællandske borgere som muligt. Det har selvsagt været vanskeligt i den seneste tid, derfor er vi utrolig glade for igen at lade musikken spille på Sjælland. Det er vores ambition, at alle, der kommer i berøring med orkestret, får en uforglemmelig og inspirerende oplevelse.”

Solbjerghaven 29042021 1
Solbjerghaven 29042021 2