Nyhed

Morten Jepsen bliver ny centerchef i Furesø

Efter samtaler, tests og opløb med dygtige kandidater er det nu officielt. Morten Jepsen trækker i Furesø-trøjen den 1. august i stillingen som centerchef for Center for By og Miljø i Furesø Kommune.

Morten Jepsen, Chef for By og Miljø
Morten Jepsen, ny centerchef for Center for By og Miljø i Furesø Kommune fra 1. august 2021

Morten Jepsen kommer fra en stilling som kontorchef i Miljøstyrelsen Sjælland og har en baggrund i det amtslige og det kommunale dels Frederiksborg Amt dels Helsingør Kommune. Morten har i 9 år ledet planafdelingen i Helsingør Kommune. Morten kommer med solid ledelseserfaring.

”Jeg glæder mig til at være en del af den dynamik, der følger af mange og varierede samarbejdsflader, konkret myndighedsansvar og en kort afstand mellem forvaltning og beslutningstagere. Samtidig er emner som biodiversitet, miljø og klima historisk højt på dagsordenen og for en med min baggrund, er det et ønskejob at arbejde borger- og virksomhedsnært med de emner,” siger Morten.

Som centerchef vil Morten gerne sætte tydelig retning: ”Det er gennem samarbejde og fælles forståelse, at vi gør hinanden gode og sammen bliver effektive. Det er ligegyldigt, at vi alle løber hurtigere, hvis ikke vi har aftalt, hvor vi løber hen. Derfor gør jeg meget ud af at sætte ærlige og letforståelige rammer for myndighedsrollen og opgaveløsningen, så ingen er i tvivl om mål og ambitionsniveauer – hverken egne eller kommunens, hvor ikke mindst byrådets 2030-mål med tilhørende succeskriterier er centrale”, fortæller Morten.

Morten har senest haft lejlighed til at arbejde målrettet med digitalisering af både arbejdsprocesser og konkret dataindsamling: ”Voldsomt spændende – og noget jeg håber at kunne tage med ind i arbejdet med grøn omstilling i Furesø Kommune”.

By- og kulturdirektør Claus Torp fortæller, at det er et enigt ansættelsesudvalg, der nu glæder sig til at byde Morten velkommen.

”I ansættelsesudvalget var vi ikke i tvivl. Morten kommer både fagligt og ledelsesmæssigt med masser af solid erfaring. Morten har gennem årene arbejdet både med planlægning, natur og miljø samt digitalisering, og er dermed godt inde i mange af Center for By og Miljøs arbejdsområder. Morten er tydeligt et engageret menneske, og han har humor. Med Morten får vi en leder, der vil sikre, at inddragelse af borgere og erhvervsliv fortsat står centralt i centrets virke”.

Morten hilser på centrets medarbejdere tirsdag den 22. juni – halvdelen fysisk og halvdelen virtuelt, men når Morten starter til august bliver det med alle tilbage på rådhuset. Det glæder vi os alle meget til.

Morten afløser Claus Torp, der ved siden af hans vanlige direktørjob, har varetaget centerchefjobbet, siden Ellen Hvidt Thelle blev direktør i Stevns Kommune.

Furesøs nye centerchef er født i Nibe i 1970, opvokset i Sønderjylland og uddannet cand. scient. fra biologisk Institut på Odense Universitet (nu Syddansk Universitet). I hjemmet i Helsingør har han ægtefælle Annemarie. Sammen har de to drenge på 16 og 20 år – og en hund på 13.

Chefer i Furesø

Mød Furesø Kommunes centerchefer.