Nyhed

Stop smitten - hent appen: 'smitte|stop'

Smitten stiger overalt i samfundet. Pas på hinanden på arbejdspladser, i offentlig transport og socialt. Med Smittestop-appen kan du nemt kan give besked til andre brugere af appen, som du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv med coronavirus. Og omvendt, bliver du tippet, hvis du har været udsat for smitterisiko. Pas på hinanden i julen.

Giv andre besked, hvis du er testet positiv for corona

Til forskel fra anden smitteopsporing kan du i appen give besked til personer, som du ikke kender, og som du derfor ikke på anden vis kan advare om, at de muligvis har været udsat for smitterisiko, så de kan blive testet.

Hvis du har været udsat for smitterisiko

Hvis du i appen får besked om, at du har været tæt på en person, der er testet positiv, skal du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du får via appen.

Med appen kan du hurtigt få besked, hvis du har været i nærheden af en anden bruger af appen, der er blevet testet positiv - fx i offentlig transport, og du derfor potentielt har været udsat for smitte. Det sikrer, at du hurtigt bliver bevidst om at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. På den måde kan du være med til at sikre, at du ikke spreder smitten yderligere, hvis det viser sig, at du er blevet smittet.

Svar på spørgsmål omkring appen

Hvordan beregner min telefon, om jeg har været så tæt på en smittet, at der er risiko for, at jeg selv er blevet smittet? Kan jeg bruge appen, hvis jeg skal på ferie eller arbejder i udlandet? Hvordan registrerer min telefon personer, som jeg er tæt på? Bruger appen meget strøm?

Se svar på en lang række spørgsmål om Smittestop-appen her.

Coronavirus

Du kan læse mere om en række beredskabstiltag, som Furesø Kommune har iværksat ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Tiltagene skal modvirke hurtig spredning af COVID-19.

Coronavirus (English)

You can read more information from the Danish authorities about corona virus/covid-19 in Denmark.

Smittestop App