Nyhed

Corona-varianter gør deres indtog i Furesø

I Furesø Kommune følger vi retningslinjer og vejledninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs mere her om, hvordan vi håndterer smitte med varianter som Omicron.

Der ses samme smittebillede i andre kommuner som i Furesø - også i forhold til udviklingen af varianten Omicron og deraf nedlukninger af institutioner. Det forlyder, at Kommunernes Landsforening i skrivende stund er i dialog med styrelsen om udviklingen, herunder om nødvendigheden af at opretholde retningslinjerne om smitteopsporing og konsekvenser heraf for nære kontakter i flere led. Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt.

6. årgang på Hareskov Skole sendes hjem pga. ny corona-variant

En medarbejder på Hareskov Skole blev fredag den 3. december testet positiv for corona. Da der er tale om en variant og efter al sandsynligvis en Omicron-variant, sendes hele 6. årgang nu hjem til test.

Medarbejderen var kortvarigt sammen med en af sjetteklasserne, før de gik til en screeningstest. Søndag aften blev Furesø Kommune kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed med oplysningen om, at der er tale om en variant - efter al sandsynlighed den såkaldte Omicron-variant.

Efter dialog med Styrelsen sendte vi fra og med mandag den 6. december hele 6. årgang hjem i isolation og til PCR-test hurtigst muligt, på 4-dagen og 6-dagen. Det skete ud fra et forsigtighedsprincip, selv om medarbejderen kun var sammen med den ene klasse kortvarigt. Årgangen er sendt hjem til og med fredag. Klasserne vil blive undervist virtuelt.

Alle berørte medarbejdere, børn og forældre er orienteret. Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse følger situationen og er løbende i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed ift. eventuelle yderligere tiltag.

Lad dig teste og bliv vaccineret

Smittetallene i Furesø er høje i øjeblikket. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle lader sig teste og bliver vaccineret.

Husk også de generelle råd:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
Smitten Stiger I Hareskovby, Dec21

Coronavirus

Du kan læse mere om en række beredskabstiltag, som Furesø Kommune har iværksat ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Tiltagene skal modvirke hurtig spredning af COVID-19.

Coronavirus (English)

You can read more information from the Danish authorities about corona virus/covid-19 in Denmark.

Kontakt

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012
Chef for Udvikling og Kommunikation Claus Holm: 7216 4048

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)