Nyhed

Om flygtningeboliger i Furesø Kommune

Der er i øjeblikket en del debat om flygtningeboligerne i det tidligere plejehjem Søndersø. Vi har samlet fakta om det her.

En beboer har vist grelle billeder fra en af lejlighederne.

”Vi forstår godt, at folk reagerer på de billeder, der i øjeblikket bliver delt fra én af lejlighederne. Det tidligere plejehjem Søndersø er ganske rigtig blevet omdannet til midlertidige boliger til flygtninge. Boligerne er ikke nye, men er i god stand, når beboerne flytter ind, sådan som det naturligvis skal være”, fortæller June Wibeck-Nilsson, leder af Sammenhængende Indsatser for unge og voksne i Jobcentret.

”Det er vigtigt, at beboerne kontakter os, hvis der er forhold, der kræver vores hjælp. Vi har som kommune ikke ret til at komme ind i folks hjem uden, at beboerne eller bekymrede pårørende har bedt os om det. Vi er fuldt opmærksomme på den bolig, der bliver delt billeder af. Beboeren bliver genhuset, og vi bringer lejligheden i orden igen", siger June Wibeck-Nilsson.

Beboere i de midlertidige boliger skal gøre rent i deres egen bolig og i køkkenet, hvor de laver mad. Furesø Kommune herunder Jobcentret gør rent og laver mindre vedligeholdelse af fællesarealer, gangstrøg samt lettere renhold af udearealer. Driftsgården slår græs, beskærer buske osv.

Furesø Kommune har kontinuerligt haft fokus på at støtte beboerne i at rydde op og gøre rent efter sig selv, når de har lavet mad i fællesområderne og efter, de har været i det fælles opholdsrum. Der er flere gange om ugen medarbejdere til stede i både dagtimer, eftermiddagstimer og aftentimer. Kommunen opfordrer også beboerne til at give besked, hvis noget hænger løst eller lignende.

Medarbejdere fra Jobcentret er ligeledes til stede for at støtte beboerne i at søge job, komme i praktikforløb eller, hvad der ellers er behov for, når man er borger i et nyt land. En del af nytteindsatsen for unge er også blevet varetaget på Søndersø. De har sammen med en medarbejder fra Jobcentret malet, gjort rent og lavet andet forefaldende arbejde.

Særligt for flygtninge og familiesammenførte

Hvis du er kommet til Danmark som flygtning eller familiesammenført og er fyldt 18 år, skal du inden en måned tilbydes et selvforsørgelses- og hjemrej…

Borgerrådgiver

Som borger i Furesø kan du henvende dig til borgerrådgiveren for at få hjælp og vejledning, hvis du oplever problemer i dialogen med kommunen.

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14