Nyhed

SSP og politiet i tæt samarbejde om unges festkultur

Som andre kommuner har Furesø oplevet, at flere og flere unge foretrækker at samles udenfor i parker, i skove, ved søer mv. i sociale sammenhænge. Furesø har gennem de sidste år derfor sat ekstra fokus på at komme i dialog med og opsøge de unge, for at forebygge situationer, som de unge ikke kan styre.

Kommunens SSP og gadeplansmedarbejdere tager kontakt til forældre i forhold til konkrete unge fra Furesø Kommune, hvis vi oplever unge med uhensigtsmæssig adfærd. 

Furesø Kommune har et tæt samarbejde med Nordsjællands Politi om denne indsats, og kommunen tager altid kontakt til politiet, hvis der er adfærd, der skal håndteres politimæssigt.

Artiklen i Berlingske beskriver primært situationer med unges festkultur, der ligger 1 år tilbage. Grundet nedlukningen i forbindelse med Corona, har der således været ro i en længere periode.  Den konkrete fest, som der henvises til i artiklen, foregik fredag den 4. september ved Hareskov Station. 

Gadeplansmedarbejdere var orienterede og mødte op og fik festen lukket ned. De unge blev i mindre grupper gelejdet væk fra området og ned til stationen, hvor gadeplansmedarbejdere tilså, at de tog afsted. Dette blev respekteret af de unge, så alt foregik i rimelig ro og orden. Der var således ikke behov for at tilkalde politiet.

Furesø Kommune arbejder med en handleplan for at bremse udviklingen af unges alkoholforbrug, således at vi ved næste regionale sundhedsprofil gerne skal se et fald i antal af unge, der rusdrikker og har forbrug af alkohol. Det gør vi i tre spor: 1. Inddragelse af unge og oplysning til unge, 2. Inddragelse af forældre og oplysning til forældre og 3. Alkoholfrie børne- og ungdomsmiljøer.