Nyhed

Hold dig opdateret om coronavirus

Furesø Kommune har et særligt beredskab, der arbejder på at holde os opdaterede om COVID-19 og omsætte de nationale retningslinjer til Furesøs forhold. Du kan holde dig opdateret på furesoe.dk/corona

Husk mundbind i offentlige lokaler

fra 29. oktober og frem til 2. januar er der krav om mundbind eller visir på alle indendørs offentlige steder, blandt andet i Borgerservice og i kommunens idræts- og kulturfaciliteter. Kravet gælder ikke skoler og dagtilbud, jobcentret og rådhuset. Børn i skoler og daginstitutioner følger reglerne for skoler og daginstitutioner, når de er i offentlige, indendørs lokaler som for eksempel idrætsfaciliteter.

Gratis mundbind til studerende og udvalgte borgere

Furesø Kommune udleverer mundbind til studerende og borgere, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

Disse grupper af borgere kan få udleveret 5-10 stk. mundbind ad gangen til brug i kollektiv transport og offentlige lokaler.
Husk dit studiekort, hvis du er studerende. 

Mundbindene kan hentes i jobcentrets reception på Hvedemarken 3-5 i Farum. Åbningstiderne er mandag til fredag kl. 10.00-14.00, torsdag kl. 10.00-17.00.

Forsamlingsforbuddet nedjusteres til 10 personer

Mange aktiviteter er omfattet af forsamlingsloftet på 10 personer, der foreløbigt gælder til og med den 22. november 2020. Se mere på furesoe.dk/corona og hold dig orienteret gennem den forening eller arrangør, der er ansvarlig for aktiviteten. Forsamlingsloftet gælder ikke idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge under 21 år samt aktiviteter på socialområdet for socialt udsatte børn og unge under 18 år.

Ny guide: Må barnet komme i institution/skole?

Det er ikke altid lige nemt at finde rundt i corona-retningslinjerne for hjemmeisolation, nære kontakter og tests. Derfor har Furesø Kommunes Sundhedspleje udarbejdet en ny guide, der skal hjælpe både forældre og pædagogisk personale, når corona-tvivlen melder sig. Guiden kan bruges, hvis barnet enten har symptomer eller er i risiko for at være smittet, og hjælper jer til at beslutte, om barnet skal testes, og i sidste ende, hvornår det må komme i skole eller dagtilbud igen. Gå direkte til guiden på furesoe.dk/corona

Vi begrænser mødeaktiviteten i Furesø  

En række planlagte pop-up-borgermøder om Furesøs 2030-mål er aflyst. Deltag i stedet i den digitale debat på deltag.furesoe.dk

Har du møder med kommunen vil de så vidt muligt blive holdt via video, telefon eller med meget få deltagere. Politiske møder er undtaget for de nye restriktioner, men vil kræve kræve tilmelding, så vi kender deltagerantallet og for at lette en eventuel smitteopsporing.

 

Kontakt

Kommunikation

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4012

E-mail kommunikation@furesoe.dk
(Journalisthenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)