Nyhed

Smartere signalanlæg i Furesø Kommune

I Furesø kommune bliver flere og flere lyssignaler forsynet med radar. De ligner små kameraer, som er sat op på master f.eks. i lyssignalerne på Kollekollevej i Værløse og Frederiksborgvej i Farum.

Radarerne erstatter spolerne, der indtil nu har været lagt ned i vejbanen. Radarernes eneste formål er at styre trafikken i lyssignalerne. De detekterer køretøjer, når de nærmer sig krydset. Når radaren har observeret køretøjet, giver den signal til lyssignalet om, at nu skal der skiftes.

Radarerne registrerer alene biler og cykler, der bevæger sig inden for detekteringsområde. De registrerer på ingen måder mennesker eller nummerplader på biler. Derfor har det i efteråret overasket Furesø Kommune, at nogen skød og ødelagde radar i 4 lyssignal på Kollekollevej.

Det er ikke sjovt, at ødelægge disse rader, da det generer trafikken voldsomt. Når radarerne ødelægges, sættes lyssignalerne til tidstyring. Det betyder, at man som trafikant må holde og vente, selvom der ikke er biler i den krydsende retning.

Trafik I Rundkørsel Ved Farum Station

Veje og trafik

I Furesø Kommune arbejder vi på at vedligeholde vejene og sikre en god infrastruktur. På disse sider kan du læse nærmere om hvordan og se hvordan du s…