Nyhed

Nye bedre og miljøvenlige poser til madaffald

Når vi i Furesø Kommune fremover får poser leveret til vores madaffald, vil det være poser fremstillet af genbrugsplast frem for de nuværende bioposer. Det skyldes, at madaffaldet bliver behandlet på et nyt anlæg, der producerer fire gange mere biogas end det tidligere anlæg, og hvor bioposerne ikke indgår i processen.

De gamle bioposer udskiftes nu til nye madposer, som er lavet af genbrugsplast. De nye madposer er både gode for miljøet, da de er lavet af genbrugsplast, og gode at bruge til madaffald.

Bedre poser til madaffald

De nye madposer, lavet af genbrugsplast, er stærkere, mere tætte og holder bedre end de tidligere bioposer. Det betyder, at lugtgener og udfordringer med maddiker nu bedre kan undgås, hvis der bindes knude på posen, inden posen ender i beholderen til madaffald.

Fire gange så meget biogas

Alle borgere i Furesø Kommune vil fremover få nye poser til madaffald, fordi bioposerne ikke længere indgår i processen med at omdanne madaffaldet til gødning og biogas. Det skyldes, at madaffaldet bliver behandlet på et nyt anlæg, som kan producere fire gange mere biogas end det tidligere anlæg. 
Det nye anlæg omdanner madaffaldet til en tyktflydende pulp, inden det kommer i biogasanlægget. Da bioposerne ikke kan omdannes til en flydende pulp, bliver de frasorteret og sendt til forbrænding. Furesø Kommune har derfor valgt at udlevere en madpose fremstillet af genbrugsplast, der er billigere og bedre at bruge for borgerne. 

Vi er gode til at sortere

I Furesø Kommune går det rigtig godt med sorteringen af madaffald, men der er stadig plads til at sortere endnu mere mad, som kan blive til brugbar biogas og vigtig naturgødning til landmændene. Så det er blot om at få sorteret alle sine gamle madrester og kartoffelskræller til gavn for klima og miljø.

I Furesø Kommune vil borgerne begynde at få de nye genbrugsposer fra omkring årsskiftet. Allerede udleverede bioposer kan fortsat benyttes og bør bruges op.

Kontakt

Affald

Har du spørgsmål om affald?

Ring til Vestforbrændings kundeservice
tlf.nr. 70 25 70 60
Mandag - torsdag kl. 7 - 15.30
Fredag kl. 7 - 15