Gå til sidens indhold
Nyhed

Kronprinsen dykker ned i Furesøs historie

Den 23. april bliver bogen TRAP Furesø lanceret af H.K.H. Kronprinsen. Den tager læseren med gennem Furesøs natur og landskab, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene i detaljer.

"Nik & Jays forstadsdrømme fra den røde plads. Sort-hvid stråtækt idyl i Erik Ballings ’Poeten og Lillemor’. Christian Winthers digtning om fuglen, der flyver over Furesøens vover. Livet i Furesøs små og store bysamfund dukker op som små perler i den fælles kulturskat. Men vores egns historie er længere end en filmspole og dybere end en pladerille. Furesøs historie er en del af Danmarks nationalarv". Sådan indleder borgmester, Ole Bondo Christensen den 6. udgave af det omfattende værk om Danmark "Trap Danmark".

Kronprins Frederik mødes den 23. april med Ole Bondo Christensen og regionens andre kommuner på DTU for at lancere værket. For Furesøs borgmester ligger værdien i bogen i at vide hvor hjem er og at kende sin egns historie.

"For nylig besøgte jeg Furesøs største virksomhed. Jeg havde medbragt den nye Trap Danmark bog om Furesø. Jeg bladrede i bogen og viste, hvad der tidligere i historien havde ligget lige dér, hvor de befandt sig nu. Det var effektivt: På et øjeblik var vi forbundet til fortiden. Og virksomheden blev forankret til Furesøs historie i samme sekund", fortæller Ole Bondo Christensen.

Furesøen Med Robåde

Om Trap Danmark 

Den første udgave af Trap Danmark, var forfattet af Frederik 7.s kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1856-60. Værket er efterfølgende blevet opdateret fire gange, men det er omkring et halvt århundrede siden sidst.

Den nye udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her finder du – for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Hvad enten du ønsker oplysninger om rådhuset i Furesø, Tøndermarskens dyreliv, Nørrebros historie, Middelfarts erhvervsstruktur, Bornholms vandfald, Læsøs tanghuse eller lollandske dialekter, finder du svaret i Trap Danmark.

Bogværket på 34 bind er et læseværdigt, sammenhængende og rigt illustreret værk om landets 98 kommuner og landet som helhed. Det er en beskrivelse af Danmark, hvor Trap Danmark i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter har udvalgt det væsentligste – fra det mest almindelige til det mest specielle. Bogværket er skrevet af et stort hold af landets førende forskere og eksperter, redigeret af fagredaktører og valideret af eksterne fagkonsulenter. Desuden har Trap Danmarks Faglige Råd fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier.

Udgivelsen er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

H.K.H. Kronprinsen er protektor.

Kronprins Frederik gæstede i 2009 Lille Hareskov i forbindelse med skolernes motionsuge. Han dyrkede naturfitness sammen med kommunens 4. klasser.
Kronprins Frederik gæster Furesø fra tid til anden. I 2009 dyrkede han naturfitness med kommunens 4. klasser i Lille Hareskov i forbindelse med skolernes motionsuge.
Menu