Nyhed

Flyv med Natteravnene ud i de lyse sommeraftener

Sommeren banker på døren og det dejlige vejr inviterer feststemte unge ud i de lune sommeraftener til steder, hvor deres forældre ikke altid kigger med. SSP Furesø og Natteravnene arbejder sammen om at skabe tryghed for både de unge og deres omgivelser.

Sammen med medarbejdere fra SSP Furesø arbejder den frivillige forening Natteravnene for at fastholde trygheden for alle i Furesø Kommune. Og Furesø Kommune opfordrer nu flere til at blive en del af Natteravnene. 

”Natteravnene er en fantastisk flok. De stiller med et stærkt hold af omsorgsfulde frivillige, der er klar med en hjælpende hånd, hvis festen udvikler sig i en skæv retning. Det skaber en tryghed, som kommer os alle til gode, og foreningen er en uvurderlig samarbejdspartner blandt andet i vores SSP-arbejde med at skabe en tryg kommune med et positivt og levende ungdomsliv," siger borgmester Ole Bondo Christensen (A).

SSP og Furesøs Natteravne deltager i puttefesten i Ulvedalene til august og var med til Distortion i København i starten af juni. 

”I SSP arbejder vi dagligt med de unge. Det gør vi på gaden igennem vores opsøgende indsats, i samarbejde med skoler og vores kommunale institutioner som kulturhuse, biblioteker og endelig med det lokale erhvervsliv. Alt det er med til at give os et unikt indblik i de unges hverdag og skabe stærke relationer, og det giver rigtig god mening at have Natteravnene med på disse ture”, fortæller Khalil Ahmed, SSP-konsulent i Furesø Kommune.

Tip SSP om utrygge oplevelser 

Nyeste indsats på tryghedsstammen er en udvidelse af appen Furesø Borgertip. ”Borgernes oplevelser er en vigtig kilde til information, og det er ikke alle, der kan eller har lyst til at melde sig som Natteravn. Til gengæld har vi stort set alle en smartphone i lommen. Og med den kan man bidrage til trygheden i vores lokalområde”, fortæller Khalil Ahmed.

I appen kan borgere nu tippe kommunen om utrygge oplevelser, fx hvis en gruppe unge har opført sig højrøstet eller uhensigtsmæssigt. Med afsæt i tippet kan SSP-konsulenten tage en snak med de unge eller fokusere på et særligt område. ”En kriminel handling skal til enhver tid fortsat anmeldes til politiet på 114 eller 112, hvis det er akut”, understreger Khalil Ahmed. 

Fakta

  • Tilmeld dig som Natteravn
  • Hent Furesø Borgertip til din smartphone og læs mere på furesoe.dk/borgertip
  • SSP er et samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi, og arbejdet drejer sig grundlæggende om at hjælpe børn og unge til at trives og forebygge kriminalitet og beslægtede problemstillinger.
  • SP indsats er forankret under retsplejeloven paragraf 115 som forpligter et samarbejde mellem socialforvaltning, skoler og politi til at arbejde tværfagligt for at forbygge risikoadfærd og ungdomskriminalitet.

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

SSP

SSP-konsulent
Khalil Ahmed

Tlf. 72164396

Mail: khah@furesoe.dk