Farverige Furesø

Farverige Furesø
Siden 2009 har Integrationsrådet holdt festdagen Farverige Furesø, som er et farverigt, aktivt og festlig arrangement fuld af liv.

Farverige Furesø

Farverige Furesø er en tilbagevendende fest, der fejrer kommunens mangfoldighed. Her mødes kommunens borgere på tværs af kulturer og oplever skikke og gastronomiske udfoldelser fra flere forskellige verdensdele. Formålet med arrangementet er at skabe synlighed og kendskab til mangfoldigheden i kommunen.

Farverige Furesø blev i 2017 afholdt for 9. gang lørdag den 16. september 2017 kl. 11-14 i Farum Kulturhus med over 4.500 deltagere, mere end 1.000 flere end året før. Der deltog mange mennesker af forskellig kulturel baggrund i år end i de foregående år.

Deltagerne blev budt på et indholdsrigt program, både hvad angår gastronomi og underholdning. Festen blev åbnet kl. 11.00 af borgmester, Ole Bondo Christensen og formanden for Integrationsrådet, Neslihan Diksan.

Der var madboder med kinesisk, indisk, og dansk mad, men det mest spændende var måske maden fra grupper af flygtninge og/eller frivillige fra Somalisk og syrisk baggrund. Det omfattende underholdningsprogram omfattende blandt andet af hovedattraktionen - den berømte klovn, Paolo Nani, der optrådte med sin forestilling, ”Jekyll on Ice”. Han optrådte som issælger med mange problemer, der tog tilskuerne med storm.

Ligeledes underholdte den orientalske violinspiller, Zeki Sadik, der spillede tyrkisk folkemusik, efterfulgt af Said og en række afrikanske dansere. Til slut spillede Apollon orkesteret græsk folkemusik. Traditionen tro blev der udført kinesisk, berberisk og arabisk kalligrafi og mange gik glade hjem med deres navn skrevet i smukke tegn. Specielt for børnene var der ballondyr til alle og på biblioteket kunne børnene bygge deres egen ridderborg.

Der er endnu ikke fastsat en dato for Farverige Furesø 2018.

Farverige FuresøSidst opdateret 23. april 2018

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.