Gode kontakter til viden om energibesparelser i Furesø Kommune

BedreBolig Logo
Brummer det gamle oliefyr stadig i kælderen? Måske har du brug for uvildig rådgivning om, hvordan du sænker energiforbruget i din bolig. Ring til Energitjenesten og kom godt fra start med din energirenovering.

Gør det selv energisparekursus

Igen i år holder Furesø Kommune i samarbejde med aftenskolen Netop energisparekurset ”Gør det selv”. Kurset er et element i Furesø Kommunes fortsatte arbejde med at fremme energibesparelser i boliger. Læs mere her.

Ring til energirådgiveren!
Her vil du kunne få en interessant samtale om, hvordan du kan spare på dit energiforbrug. Alle borgere i Furesø kommune kan benytte callcenteret hos EnergiTjenesten. Det gælder, uanset om du bor i ejerbolig, andelsbolig, i alment boligbyggeri eller har spørgsmål vedrørende dit sommerhus. Erfaringen hos EnergiTjenesten er, at samtalerne kommer grundigt omkring, og at du sammen med rådgiveren bliver klar over, hvilke konkrete tiltag, der vil have hvilken effekt, så du kommer tættere på beslutninger. Har man derudover behov for rådgivning i eget hjem, kan dette tilkøbes og trækkes fra i Grøn bolig-job-ordning i 2017.

Ring til Energi Tjenesten på 36 98 61 28 mandag til fredag mellem 10 og 16 og få et godt råd.

Find inspiration
På Furesoe.bedrebolig.info kan du finde interessante cases og kontaktinfo til Furesø Kommunes energirådgivning, bedrebolig@bedrebolig.info eller 36 98 61 28. Du kan også gå på biblioteket og låne en klimakuffert med forskelligt udstyr til at kontrollere dit energiforbrug eller lån et energi-spar-O-meter.

Få en rådgiver på besøg og få en BedreBolig Plan
Furesø kommune har gode erfaringer med, at borgere, der får udarbejdet en BedreBolig Plan, gennemfører energirenoveringer. Tidligere har kommunen betalt halvdelen af BedreBolig Planen for borgerne, men fra 2016 er det blevet fuldt fradragsberettiget som en del af Grøn bolig/job – ordningen. De borgere, der har valgt at få lavet en BedreBolig Plan hos EnergiTjenesten, er blevet kontaktet efterfølgende. Der er stor tilfredshed med planen, og der gennemføres energibesparelser svarende til i gennemsnit ca. 27 % af deres forbrug. Der blev investeret ca. 200.000 kr. i gennemsnit, og derfor kan det være en god ide at få hjælp til at prioritere indsatserne, inden man bestiller håndværkeren. Find din rådgiver på www.bedrebolig.dk. Rådgivning i eget hjem kan trækkes fra i Grøn bolig-job-ordning i 2017.

Få tilskud, når du energirenoverer
Når du energirenoverer, giver alle forsyningsselskaberne tilskud, der er afhængigt af størrelsen af den beregnede energibesparelse. Læs på forsyningsselskabernes hjemmesider, hvordan du gør, eller få din håndværker til at gøre det for dig.

Særligt for beboere i boligforeninger, andels- og ejerforeninger
Furesø Kommune driver et netværk om energibesparelser og indeklima for medlemmer af boligforeninger. Netværket er ved at blive udvidet til andels- og ejerforeninger. Se fanen om energi og indeklima i boligforeninger eller kontakt Lene W. Hartmann på lwh@furesoe.dk

Kommende arrangementer i 2018
Furesø Kommune planlægger at afholde et kursus i ”gør det selv” om energibesparelser i januar 2018, i samarbejde med den lokale oplysningsforening Netop. Andre arrangementer med informationer om energibesparelser og indeklima vil blive planlagt i 2018. Datoer er ikke fastlagt endnu, følg med på her på siden og i Furesø Avis, bl.a. ”Furesø Kommune informerer”.

Sidst opdateret 18. januar 2018

Kontakt

Center for By og Miljø

Plan og Byg
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5420

Natur og Miljø
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5325

Vej og Park
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5355

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.