Topbillede med græs gif

Vælg periode og nyhedstype

Alle måneder 2018

Nyhedstype

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alle måneder

Uigennemskuelig statistik i udligningen kan betyde millionregning til kommuner

20. april 2018
En uigennemskuelig opdatering af statistikken over udlændinges uddannelsesbaggrund gør at over 700 millioner kroner årligt flyttes rundt imellem kommunerne. Regeringen opfordres nu til sikre et bedre datagrundlag.

Indfødsretsprøve og Medborgerskabsprøve: Tilmeldingsfrist 2. maj 2018

17. april 2018
Indfødsretsprøven af 2015 er for dig, der søger dansk statsborgerskab. Sprogcenter Furesø afholder Udlændinge- og Integrationsministeriets Indfødsretsprøve af 2015 torsdag den 30. november 2017 kl. 13.00-13.45.

Vi henter dit haveaffald

17. april 2018
Er du ved at drukne i haveaffald? Så husk, at du hver anden uge kan få hentet komposterbart haveaffald fra din private ejendom i Furesø Kommune.

Husk fortovet og hækken

17. april 2018
Foråret er kommet til Furesø. Det betyder, at alt det grønne begynder at spire, men ikke alt grønt er lige kønt. Som grundejer skal du holde fortovet ud for din ejendom rent og pænt - læs her, hvordan du hjælper med at holde Furesø smuk.

Motionsruter i Furesø

17. april 2018
Kribler det i dig for at komme ud og røre dig i Furesøs forårsfriske natur? Vi har noget for enhver, hvad enten du er til gå-, løbe-, cykel- eller rideture.

Furesøfamilier får en tryggere start på livet

16. april 2018
Nu får de alleryngste borgere i Furesø en endnu tryggere start på livet. Det sker, når Sundhedsplejen med 4,3 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsen over de næste år udvider sin service med besøg allerede under graviditeten, og når barnet er 1 ½ år.

Nu er det tid til at se efter bjørneklo

11. april 2018
Kæmpebjørneklo danner store, tætte sammenhængende bestande, hvor andre plantearter med tilhørende dyr som insekter og fugle ikke kan leve. Den kan tilmed give slemme forbrændinger på mennesker, der har været i kontakt med den.

Vær med til at gøre Furesøs integrationspolitik endnu bedre

11. april 2018
Furesø skal forny sin integrationspolitik, og du kan være med fra første færd. Den 25. april står politikerne klar til at gå i dialog på Furesøs Rådhus

Kom til stort debatmøde om vækst

11. april 2018
Miljørådet inviterer til offentligt møde om vækst og ikke mindst den fremtidige befolkningstilvækst i Furesø.

Tip SSP om utrygge oplevelser

10. april 2018
I app’en Furesø Borgertip kan du nu tippe kommunens SSP-konsulent om episoder, hvor du har følt dig utryg. Det kan for eksempel være en gruppe unge, som har opført sig højrøstet eller uhensigtsmæssigt.

På jagt efter de bedste lege- og læringsmiljøer til Furesøs børn

10. april 2018
Furesø Kommunes dagtilbud er attraktive og de mange nye børn i kommunen gør, at der nu sættes fokus på, hvordan fremtidens dagtilbud skal udvikle sig. Der skal etableres flere dagtilbudspladser de kommende år, og de eksisterende skal løbende moderniseres.

Kom til fyraftensmøde om cykler og grøn mobilitet

09. april 2018
Torsdag den 19. april kl. 16.30-17.30 i cafeen i Galaksen, Bymidten 48, Værløse

Modregning i overskydende skat

09. april 2018
Bliver din overskydende skat tilbageholdt af SKAT? Det kan skyldes, at du har gæld til Furesø Kommune.

Furesø melder klar med nødberedskab i tilfælde af lockout

05. april 2018
Furesø Kommune forbereder sig på en situation, hvor størstedelen af den kommunale service sættes i bero, hvis overenskomstforhandlingerne på det kommunale område fører til lockout.

Opkrævning af erhvervsaffaldsgebyr

05. april 2018
Efter et teknisk problem melder Vestforbrændning, der opkræver erhvervsaffaldsgebyret blandt Furesøs virksomheder, at de er klar til at sende erhvervsaffaldsgebyret ud på fredag d. 13. april. Fakturaen bliver sendt til din virksomheds eBoks og dækker kommunens generelle administrative omkostninger ved affaldshåndteringen. Gebyret opkræves på baggrund af landsdækkende regler om affald og genbrug.

Folketinget tog imod Furesø Byråd om udligningsreformen

05. april 2018
”Udskyd udligningsreformen til beregningsgrundlaget er mere sagligt og gennemskueligt.” Det var hovedbudskabet fra Furesø Byråd, da de i dag havde foretræde for Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg.

Samlet byråd: Udskyd udligningsreform til grundlaget er i orden

03. april 2018
Et enigt Furesø Byråd står bag kritik af uigennemsigtigt forslag til en udligningsreform.
En reform, der kan koste Furesø Kommune op mod 35 mio. kr. årligt.

Så er det forår: Gratis kompost

03. april 2018
Frem til den 4. maj kan du hente gratis kompost på genbrugsstationerne i Furesø Kommune. Komposten er lavet af alt det haveaffald, borgerne har afleveret på genbrugsstationen og i andre haveaffaldsordninger igennem det sidste års tid.

Ny selvbetjening til digital pladsanvisning

03. april 2018
Til maj får Furesø Kommune nyt system til vores digitale pladsanvisning. I en overgang skal du derfor kontakte os via mail eller Digital Post, hvis du skal opskrive eller udmelde dit barn, ændre i dit barns daginstitutionsplads eller søge fripladstilskud .

Borgerservice: Bestil tid og undgå unødig ventetid

26. marts 2018
Skal du besøge Borgerservice, kan du bestille tid hjemmefra og undgå unødig ventetid.

Ser du rotter, skal det anmeldes

20. marts 2018
Er du uheldig at få rotter på din ejendom, eller observerer du rotter andre steder i kommunen, skal du anmelde det til kommunen. Vær opmærksom på de fire tegn på rotter: Lugt, ekskre-menter, huller og pibende / kradsende lyde. Rottebekæmpelse er gratis.

Det nye integrationsråd står klar

15. marts 2018
Ud af et stort antal opstillede kandidater har byrådet valgt otte nye medlemmer og otte nye suppleanter til Integrationsrådet. Lene Munch-Petersen bliver ny formand, mens Raziye Altintas bliver næstformand.

Foreninger får nyt lokalebookingsystem og ny fritidsportal

13. marts 2018
Booking af anlæg og lokaler foregår fra denne sæson i et nyt lokalebookingsystem. Det nuværende foreningsportal.furesoe.dk bliver i løbet af 2018 lagt ind i samme system, så alle foreningsrelevante oplysninger bliver samlet ét sted.

Bringevej i Måløv lukkes midlertidigt

13. marts 2018
Som en del af byggemodningen i Sydlejren på den tidligere Flyvestation Værløse bliver den vestlige adgangsvej via Bringevej/Gammelvadsvej i Måløv midlertidigt lukket. Det sker for at renovere Bringevej i Måløv. Vejen vil være lukket i perioden fra og med uge 11 til ca. midt juni.

Samarbejde sikrer ro i Farum Midtpunkt

12. marts 2018
En lang række tiltag har effektivt sat en god udvikling i gang omkring Farum Midtpunkt. Beboere og boligselskab, kommune og politi samarbejder nu tæt om at øge trygheden i Midtpunktet

Talentprisen for unge 2018 - indstil din kandidat til Furesø Kommunes Talentpris senest 3. april

09. marts 2018
Kender du en ung, der har et særligt talent? Din klassekammerat, der er en haj til taekwondo - eller din nabo, der spiller tværfløjte, så tårerne triller. Så har du nu mulighed for at indstille ham eller hende til Furesø Kommunes Talentpris for unge. Del gerne budskabet i dit netværk.

Jobcenter Furesø er blandt landets bedste

08. marts 2018
De nyeste tal viser, at Jobcenter Furesø det seneste år for alvor har fået succes med at få ledige ud i job eller uddannelse. Furesø Kommune er i dag placeret i toppen af kommunerne med den laveste ledighed.

Hjælp til pårørende

06. marts 2018
Det kan være svært at være pårørende til én, der har et misbrug. Derfor kan du få gratis og anonym rådgivning fra Furesø Kommune. Hvad enten du er forælder, ven eller på anden vis pårørende til én, som har et alkohol- eller stofmisbrug, så står vi klar til at hjælpe dig.

Furesø Byråd advarer: Tilfældigheder skal koste Furesø 25 millioner kroner

01. marts 2018
Anbefalingerne til en ny udligningsreform holder ikke vand. Det mener et enigt Furesø Byråd, som nu sender et opråb afsted til gruppeformænd og kommunalpolitiske ordførere på Christiansborg.

Nyt byggeri på vej på 'Spejdergrunden' i Værløse

27. februar 2018
Entreprenørkoncernen J. Jensen A/S køber 'Spejdergrunden' på Kollekollevej 31-39. Naboerne har været tæt inddraget i processen, og der inviteres til orienteringsmøde for alle interesserede, når køber er klar til at præsentere det projekt, de ønsker at opføre.

Nyt børnehus på vej til Hareskovby

23. februar 2018
'Huset mellem træerne' kalder arkitekterne det vinderprojekt, som fremover skal huse Hareskov Børnehus. Huset får plads til 100 børn og fleksible rammer, så det også kan fungere som lokalt samlingspunkt uden for åbningstid.

Udvalg anbefaler fredning ved Laanshøj

22. februar 2018
En række områder syd for Laanshøj og ved Søndersø skal fredes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening og politikerne i Udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling, som nu venter på byrådets godkendelse.

Farumgård: En afgørelse forventes inden sommerferien

15. februar 2018
Farumgård er en meget smuk bygning med masser af kulturhistorie, smukt placeret ved Farum Sø. Fredningsbestemmelserne for området, der har været gældende i mere end 60 år, giver borgerne ret til at færdes gennem Farumgård via et aftalt stiforløb. Målet med fredningen er, at offentligheden skal kunne se den smukke have, bygningen og de landskabelige værdier. I juli 2017 blev portene til den offentlige adgang til parkområdet ved Farumgård lukket.

Rasmus og Mert sætter strøm til bytorvets indkøbsvogne

13. februar 2018
En 'Vognbizz', der minder kunderne om at returnere deres kundevogne, blev vinder af Furesø Innovationsprojekt 2018, da virksomheder og syvendeklasser i sidste uge udviklede nye løsninger til Furesøs erhvervsliv.

Endelig vedtagelse: Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Sammenhængende Planlægning for Flyvestationen. Forslag til sammenhængende planlægning for Flyvestationen var i offentlig høring fra den 5. juli til den 3. oktober 2017.

Endelig vedtagelse: Furesø Kommuneplan 2017

05. februar 2018
Byrådet vedtog den 20. december 2017 Kommuneplan 2017. Forslag til kommuneplan 2017 med miljøvurdering var i offentlig høring fra den 4. juli til den 3. oktober 2017.

Ny centerchef vender hjem til Furesø

05. februar 2018
Ellen Hvidt Thelle trådte sine barnesko i Furesø. Nu vender hun tilbage som centerchef for By og Miljø i Furesø Kommune. Med sig har hun et blik for regional infrastruktur, byudvikling og tidlig borgerinddragelse.

Byrådsmøder i 2018

02. februar 2018
Byrådsmøderne er offentlige og åbne for alle. Møderne foregår som hovedregel sidste onsdag i hver måned.

Pilotprojekter om affaldssortering udvides

29. januar 2018
Alle villaer i Furesø Kommune er nu blevet tilbudt affaldssortering tæt på deres hjem, og kommunens forberedelser til affaldssortering i rækkehuse og etageboliger er i fuld gang.

Vær med til fejring af Årets Ungdomskommune 2018

26. januar 2018
Onsdag den 31. januar markerer Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Furesø Kommune officielt, at Furesø i 2018 er Årets Ungdomskommune. Det sker ved en reception på Furesø Rådhus. Prisen anerkender i høj grad bredden i Furesøs mange initiativer.

Målet er enkelt. Det er vejen ikke

25. januar 2018
Et helt nyt udvalg så efter Furesø Byråds konstituering dagens lys. Udvalget for Digitalisering og Innovation skal sammen med de andre udvalg samle kræfterne om at gribe de velfærdsudfordringer og muligheder, Furesø står overfor. Udvalget, som nu har holdt sit første møde er så vidt vides det første af sin slags i Danmark, og ambitionerne fejler ikke noget.

Ny by-og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

25. januar 2018
Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelsen til kommunen som ny by- og kulturdirektør.

Antal indbrud er faldet med en tredjedel i 2017

20. januar 2018
Med et intensivt fokus på indbrudsforebyggelse i 2017 er antallet af indbrud nu faldet med 32 % i hele kommunen. Det er 166 færre indbrud end i 2016.

Energisparekursus

19. januar 2018
"Gør det selv” - energisparekursus 31. januar. Furesø Kommune arrangerer sammen med aftenskolen Netop-Furesø et kursus i, hvordan du selv kan foretage simple test for at tjekke energiforbruget.

Lun på Ord - brandvarm på ord i år

18. januar 2018
Det er fjerde gang, at Biblioteket og Galaksen inviterer alle ind til festivalen Lun på Ord. Programmet er lige kommet fra trykken og der kommer store ordkunstnere til byen.

Nyt læringsmiljø skal styrke elevernes uddannelsesvalg

18. januar 2018
Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse vil styrke folkeskoleelevernes viden om mulighederne efter folkeskolen og åbner derfor et helt nyt læringsmiljø på Bybækskolen i august 2018. Indholdet skal skabes i samarbejde med bl.a. skolerne, det lokale erhvervsliv og UU Sjælsø.

Varm kakao og gratis cykeltjek til vinterens cykelpendlere

16. januar 2018
Vintervejret betyder, at både cyklisterne, cyklen og supercykelstierne skal have ekstra omsorg. Supercykelstien Farumrutens cykelpendlere og cyklister i alle aldre på kan den 23. januar kl. 15.30 - 17.30 se frem til at få cyklen gjort vinterklar og en kop kaffe eller varm chokolade. Lene Munch-Petersen formand for det nye Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling og næstformand Øjvind Vilsholm står klar til en snak om den fremtidige indsats.

3. år i træk: Skoleelever mestrer innovation og kreativitet

15. januar 2018
Furesø Innovationsprojekt - FIP - blev skudt i gang i årets først uge. Det er tredje gang projektet kører, og i år skal en stribe cases fra 4 lokale virksomheder udfordre eleverne på at kombinere innovation med vildfarne indkøbsvogne og livsvigtig medicin.

Valg: Hvem skal sidde i Folkeoplysningsudvalget 2018-21?

12. januar 2018
Der skal vælges nye medlemmer til folkeoplysningsudvalget.

Mere hjælp til selvbetjening - nu også på jysk

11. januar 2018
Furesøs borgere har i en årrække nydt godt af et samarbejde om hjælp til digital selvbetjening mellem Furesø, Egedal, Roskilde, Halsnæs, Fredensborg og Holbæk kommuner. De 6 sjællandske kommuner udvider nu horisonten og indgår fra den 1. januar 2018 i det virtuelle kontaktcenter: Den Digitale Hotline. Samarbejdet mellem de nu 36 kommuner fordelt på Sjælland, Midt- og Nordjylland, giver en gevinst, der ikke er så ringe endda: Hjælp til digital selvbetjening 60 timer om ugen.

Virksomheder og kommune i stadigt tættere samarbejde 

08. januar 2018
Det går godt i Furesøs erhvervsliv, som de sidste fire år er vokset med 800 nye virksomheder. Samtidig er viljen til at løfte et socialt ansvar stor. På årets nytårskur i Galaksen udløste det den særlige CSR-pris til virksomhederne Agnes Food og Poul Willumsen.

Lån mødelokaler på rådhuset

08. januar 2018
Mangler din forening et lokale til jeres næste møde? Fra den 1. januar 2018 kan godkendte foreninger låne mødelokaler på Furesø Rådhus.

Mit Betalingsoverblik

02. januar 2018
Skylder du penge til Furesø Kommune eksempelvis i forbindelse med ejendomsskat eller dit barns plads i en daginstitution, kan du med Mit Betalingsoverblik nemt få overblikket over din gæld og betale den. Du kan også tilmelde dig Betalingsservice og undgå renter og rykkergebyrer.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190