Topbillede med græs gif

Vælg periode og nyhedstype

Jun 2016

Nyhedstype

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alle måneder

Medarbejdere og borgere inddrages i budgetprocessen

30. juni 2016
Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen fastlægger grundlaget for det kommende budget for 2017 i Furesø Kommune. I de kommende måneder skal byrådet, medarbejdere samt relevante råd og foreninger involveres i dialogen om, hvordan 50 millioner kroner bedst findes, for at få enderne til at nå sammen.

Den er stor og lidt stærk, men den smager godt - Martha, 6 år

30. juni 2016
Maj-børnene fra Søndersøskolens FFO har været en tur i deres skolehave. Det er nemlig tid til at høste de allerførste radiser, og forventningerne har været store.

Laanshøjs særlige kvaliteter skal sikres

30. juni 2016
Et halvt år med intens fordebat, 70 høringssvar og 4 dialogmøder er slut, og arbejdet med at formulere et nyt lokalplanforslag for Laanshøj kan begynde. Onsdag aften lagde Furesø Byråd sig fast på rammerne for arbejdet: Hensynet til naturen og miljøet, respekten for arkitekturen på den oprindelige kaserne og en reduceret bebyggelse er tre afgørende punkter.

Mere hjælp - og større krav til de ledige

30. juni 2016
Situationen er ikke til at tage fejl af – et stramt budget og målsætning om at nedbringe antallet af personer på offentlig forsørgelse gør, at Jobcenter Furesø skal være bedre til at få borgere på kontanthjælp eller uddannelseshjælp i arbejde eller videre i uddannelse. De ledige skal opleve en sammentænkt strategi og flere jobåbninger, når de kommer til jobcentret – men der bliver også stillet flere krav.

Flyvestationen lægger jord til historiens vingesus

29. juni 2016
Historiske fly lander lige for næsen af jer, og den kolde krigs spionjagter bliver vakt til live for en stund, når der på søndag er ’Fly in’ for hele familien på Flyvestationen.

Ændring af grøft i Lille Hareskov

28. juni 2016
Furesø Kommune har besluttet at fremme et reguleringsforslag om ændring af en grøft mellem Skovløbervangen og Hejrebakken igennem Lille Hareskov. Grøften bliver omlagt, så vandet føres ind i skoven i en lavning.

Faldforebyggelsen går som en leg i Furesø

27. juni 2016
Ældre, der danser rundt på interaktive fliser - sådan forebygges risikoen for fald med stor succes i Furesø Kommune. Gennem den legende træning får de ældre bedre balance, styrke og bevægelsesfrihed, og så er det også sjovt.

Klimafest på skolerne

24. juni 2016
I uge 26 fejrede miljø- og klimaambassadører deres indsats på fire skoler i 2016. Laura på 9 år går i 3.z på Lille Værløse Skole og fik lov til at hilse på borgmesteren, der kom med en klatrehortensiaen til indvielsen af skolehaverne.

Ny kommunaldirektør vil udvikle Furesø i samarbejde med borgere og medarbejdere

23. juni 2016
Furesø Byråd har besluttet at ansætte Christine Brochdorf som ny kommunaldirektør. Christine Brochdorf kommer med topledererfaring fra blandt andet Hvidovre og Københavns kommuner. Med ansættelsen vil kommunens nye topchef sætte borgernes og medarbejdernes engagement og begejstring i centrum for kommunens videre udvikling.


Husk det blå til sommerferien

21. juni 2016
Fra 1. august 2014 har det været slut med det gule sundhedskort som rejseforsikring. Du skal i stedet bruge EU-sygesikringskortet – det blå kort. Det kræver, at du har et CPR-nummer, bor i Danmark og er statsborger i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Nye regler for integrationsydelse

14. juni 2016
Modtager du kontakthjælp eller uddannelseshjælp? Så vær opmærksom på, at der er nye krav om ophold i Danmark for fortsat at modtage hjælp.

Sidste lektie- og sprogcafé inden sommerferien

14. juni 2016
Den sidste lektie- og sprogcafé på Farum Bibliotek afholdes en sidste gang inden sommerferien.

Hold dit fortov rent

14. juni 2016
Nu er det tid til, at du skal klippe hækken ind til skel mod offentlig vej eller sti og sørge for at luge og holde fortovet rent ved din grund. Det er nemlig dit ansvar som grundejer.

Borgermøde sætter skub i Sydlejren

09. juni 2016
Rigtig mange vil gerne bo i Furesø Kommune, og snart vil endnu flere familier kunne få adresse i kommunen. Kommunen inviterer til borgermøde og lokalplanhøring om udvikling af Sydlejren på Flyvestationen.

Få gratis telefonrådgivning om dit energiforbrug

07. juni 2016
Vil du vide mere om, hvordan du sparer på energiforbruget i din bolig? Så kan du få gratis rådgivning hos EnergiTjenesten.

Du kan muligvis få genoptaget din sygedagpengesag

07. juni 2016
Ankestyrelsen har ændret praksis for udbetaling af sygedagpenge. Det betyder, at borgere, som har fået standset deres sygedagpenge, før de har modtaget en afgørelse, muligvis kan få genoptaget deres sag.

Borgere søges til udvikling af Værløse Bymidte og flere handicap- og senioregnede boliger

05. juni 2016
Du kan søge om at være med, når Furesø Byråd nedsætter to rådgivende udvalg. Med udvalgene vil politikerne teste nye måder at udvikle løsninger i samspil med borgerne og skabe bedre beslutninger.

Tyvstarteren Joan Marie har vendt vanerne

03. juni 2016
Joan Marie Eefsen, hendes mand Michael Stig og deres to teenagebørn har siden 2012 været en del af den forsøgsordning, som Furesø Kommune kalder Tyvstarterne. De har således sorteret deres affald i tre todelte affaldsbeholdere og dermed afprøvet den nye affaldsordning, som byrådet netop har vedtaget.

Ny affaldsordning vedtaget: Din kommune bliver endnu grønnere

02. juni 2016
Furesø Byråd har netop vedtaget en ny affaldsordning for kommunen, som underbygger regeringens mål om at udnytte ressourcerne i danskernes affald bedre. Ordningen er tilpasset furesøborgernes høringssvar, og borgerne kan nu se frem til en endnu grønnere kommune.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190