Topbillede med græs gif

Vælg periode og nyhedstype

Alle måneder 2016

Nyhedstype

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Alle måneder

Ryd sne og bekæmp glat føre

15. december 2017
Hvordan er reglerne egentlig for snerydning? Få det hurtige overblik her.

Nyt om Furesø Bibliotek & Borgerservice

27. december 2016
Fra 2. januar 2017 sker der nyt på bibliotekerne og i Borgerservice.

Forsøg med LED-lyd

27. december 2016
I øjeblikket laver vi forsøg med LED-lysdioder i Furesøstien. Vi vil meget gerne høre din mening om dem.

Bevaringsværdige bygninger på landet

20. december 2016
Furesø Kommune har besluttet at registrere bevaringsværdier for bygninger på landejendomme. Registreringen sker ved, at Center for Bygningsbevaring besøger ejendomme med bygninger fra før 1900 og udvendig fra foretager en registrering og vurdering af bygningerne.

Plan- og Agenda 21 Strategi 2016

16. december 2016
Plan- og Agenda 21-strategien er udgangspunkt for udarbejdelse af Kommuneplan 2017 og for den lokale Agenda 21 indsats i de kommende år. Strategien, der også er udgangspunktet for, at Furesø Kommune kan samarbejde om udvikling og vækst i Hovedstadsregionen, er samlet i temaerne: Det åbne land, Byer og centre, Erhverv og Overordnede træk.

Aftale på plads: Lære- og praktikpladser til Furesøs unge

13. december 2016
En stor milepæl blev nået, da Furesø Kommune, erhvervsforeningerne og erhvervsskolerne tirsdag indgik partnerskabsaftale om flere lære- og praktikpladser til Furesøs unge.

De unge glæder sig til Campus Furesø

09. december 2016
Torsdag den 8. december mødtes repræsentanter fra Furesø Ungeråd og Furesø Fælleselevråd til workshop om de nye erhvervsuddannelser i Furesø.

Hvad skal idrætsområdet hedde?

09. december 2016
Furesø fik den 1. oktober en ny hal i forlængelse af den eksisterende Søndersøhal og Værløse Svømmehal. Nu skal området have et navn, der kan samle de mange faciliteter, som spænder over indendørs idrætsanlæg og udendørs rekreative områder. Kom med dit bud senest 18. december.

Baadfartens fremtid er i gode hænder

09. december 2016
Sammen med Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe kommuner har Furesø Kommune netop indgået kontrakt med den erfarne operatør Canal Tours om driften af Baadfarten. Og det er en rigtig god aftale, mener Furesø Kommunes medlem af Baadfartsudvalget, Per Kattrup.

Fremtidens kompetencer fødes i Furesø

08. december 2016
Digital dannelse og innovation skal ind med modermælken i Furesø. Det er nemlig vigtigt, at alle børn bliver klædt på til den digitale fremtid og et ganske anderledes arbejdsmarked, end vi kender det i dag. Derfor skal alle furesøbørn fra 0 til 18 år i uge 50 innovere, kode og lege med it.

Godt nyt til unge ambitiøse idrætstalenter

08. december 2016
Det vrimler med unge talenter. Derfor har Børne- og Skoleudvalget netop godkendt, at Furesø Kommune i samarbejde med FC Nordsjælland og lokale idrætsforeninger opretter en idrætstalentlinje, som får til huse på Stavnsholtskolen i Farum.

Har du appen Furesø Borgertip?

06. december 2016
Ser du huller i vejen, gadelys der ikke virker eller skæve fortovsfliser i Furesø Kommune? Hvis du har en smartphone, så kan du med fordel benytte vores app 'Furesø Borgertip'. Med et en-kelt tryk på telefonen kan du nemlig sende et billede direkte til Driftsgården, der samtidig kan se, præcis hvor det er taget. Så plotter de opgaven ind i deres opgaveportefølje.

Bondo: Radikalisering af unge mennesker er fuldstændig uacceptabelt

01. december 2016
Borgmester Ole Bondo Christensen (A) reagerer nu skarpt på den historie, som Danmarks Radio har bragt om foreningen Kilden.

Drømmen om en ny by bliver til virkelighed

01. december 2016
Ambitionerne har været tårnhøje, interessen fra borgerne overvældende og planlægningsarbejdet omfangsrigt. Fra den 30. november har Sydlejren fået status af byzone – det giver Furesø en ny, grøn bydel med 430 nye boliger, kreative erhverv og rekreative arealer.

Furesø Kommune tilfreds med samarbejde med politiet

01. december 2016
I øjeblikket er der meget opmærksomhed på foreningen Kilden, der frem til udgangen af januar har aktiviteter i et lokale på Aktivitetscenter Stien i Farum. DR Nyheder bragte onsdag aften et indslag om emnet, hvor Furesø Kommune deltog, da kommunen har ansvaret for det lokale, som foreningen låner.

Nyskabende teateroplevelser sikret i fire år frem

30. november 2016
Furesø Kommune har indgået en ny aftale med Egnsteatret Undergrunden om samarbejde i 2017-2020. Aftalen sikrer borgere og besøgende store teateroplevelser og styrker Furesø som en attraktiv og kreativ bosætningskommune, vurderer udvalgsformand

Efterlysning: Kvinder med ben i næsen og et stort hjerte

22. november 2016
Er du en ressourcestærk kvinde, og taler du et andet sprog udover dansk? Vil du være med til at støtte og styrke isolerede og sårbare kvinder i dit lokalområde? Så skal du være frivillig som bydelsmor!

Prisuddeling: Furesøs mestre blev hædret

17. november 2016
Peter Garde fra Furesø Taekwondo Klub og Gert Hansen fra Rulnord vandt årets Idrætspris og Lederpris.

Tilladelse: Telefonmast i Farum

15. november 2016
Furesø Kommune har den 4. november 2016 givet landzonetilladelse til at etablere en mast til telekommunikation på Bistrupvej 198, 3520 Farum. Ønsker du at klage over tilladelsen, skal det ske til Natur- og Miljøklagenævnet via klageportalen, som du finder på nmkn.dk, senest den 2. december 2016.

Erhvervsforening lander årets torsk i kommunen

11. november 2016
Furesø Erhvervsforening overrakte tirsdag den 8. november den ærefulde ’Årets Torsk’-pris til Furesø Kommunes erhvervskonsulent, Flemming Ipsen for hans utrættelige arbejde for at servicere og udvikle Furesøs erhvervsliv.

Farum Svømmehal inviterer til store vanddag med Aqua Punkt

10. november 2016
Store vanddag er en sjov mulighed for at lære træning i vand. Træning i vand styrker kroppen, lindre ømme led og muskler og forebygger problemer i led, ryg og muskler.

Ole Bondo: Peter Brixtofte var forud for sin tid

09. november 2016
Tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte er død. Peter Brixtofte blev 66 år og efterlader sig ud over døtrene syv børnebørn, broderen Jens, moderen Inger Brixtofte på 95 samt kæresten Nadia.

The winner takes it all - detailhandelskonference 2016

08. november 2016
Torsdag den 3. november var detailhandlens ildsjæle og aktører samlet i festsalen på Syvstjerneskolen. Her blev de præsenteret for et skarpt øjebliksbillede af den danske detailhandel – og et forum hvori, de kunne diskutere en ambitiøs kurs for detailhandlen her i kommunen.

Gratis førstehjælpskursus for trænere og instruktører

01. november 2016
Nu kan trænere og instruktører lære hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter, som kan være afgørende i livstruende situationer. Kurset er også velegnet som genopfriskningskursus.

Bedre cykelsti fra Farum til Ballerup

31. oktober 2016
I denne uge begynder arbejdet med at forbedre forholdene for cyklister på Fiskebækvej og Ballerupvej, så strækningen til nytår kan få status af supercykelsti.

Dækningsafgiften sænkes for tredje år i træk

21. oktober 2016
Furesø Kommune, Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri har igen i år indgået en aftale om at skabe flere arbejdspladser. Samtidig nedsættes virksomhedernes dækningsafgift.

Forstår du din teenager?

16. oktober 2016
Har du som forælder brug for en snak? Eller har dit barn? Så tilbyder vi gratis og anonymt i Ungerådgivningen.

Mangler du bioposer?

14. oktober 2016
Er du med i den nye affaldsordning for villaejere, så er du sikkert bekendt med biospand og bioposer.

Klasselokalet flytter til KolleKolle

06. oktober 2016
Hvordan laver man et udendørs fitnessrum? Hvordan afstemmer man en treretters menu efter årstid og lokale råvarer? Og hvad skal en bryllupssuite egentlig indeholde? KolleKolle hjælper 6. årgang på Lille Værløse Skole med at finde svaret i et læringsforløb ud over det sædvanlige.

Foreningslivet når til enighed om budgettet

06. oktober 2016
En toårig samarbejdsaftale er underskrevet, efter at repræsentanter for Folkeoplysningsudvalget og Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget er nået til enighed om rammerne for udviklingen af Furesøs aktive foreningsliv.

Erhvervsrettede ungdomsuddannelser kommer til Furesø

04. oktober 2016
Furesø har gennem længere tid samarbejdet med fire erhvervsskoler om at få ungdomsuddannelser til kommunen. Nu har Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling sagt ja: Furesø bliver rammen om et nyt tilbud af erhvervsrettede ungdomsuddannelser i regionen.

Tilskud til aktiviteter for unge

03. oktober 2016
I Furesø vil vi gerne støtte de unges projekter. Derfor har vi en særlig ungdomsaktivitetspulje, hvor du kan søge om penge til projekter eller aktiviteter, som henvender sig til og involverer unge mellem 15 og 25 år.

Alle skal i stemmeboksen

30. september 2016
Ungerådet og Integrationsrådet i Furesø vil skubbe på for at få langt flere unge og vælgere med minoritetsbaggrund til stemmeurnerne. Sådan lyder reaktionen på en lav valgdeltagelse for disse grupper ved sidste folketingsvalg.

Enigt byråd lander toårigt budgetforlig med plads til udvikling af velfærden

29. september 2016
Der er i dag indgået et bredt budgetforlig mellem alle partier i Furesø Byråd. Resultatet af budgetforhandlingerne sikrer, at der bliver plads til velfærd og fortsat udvikling af kommunen. Samtidig er budgetforliget toårigt, så der ikke skal gennemføres yderligere spare-øvelser i 2018.

Prøv kræfter med ny multihal

28. september 2016
På lørdag kan du prøve kræfter med gymnastik, basket og taekwondo, når de aktive foreninger og Furesø Kommune inviterer til indvielse af den nye multihal ved Søndersøskolen.

Behandling i hjemmet forhindrer indlæggelser

19. september 2016
240 gange har syge furesøborgere undgået at blive indlagt over de sidste 18 måneder. I stedet har de fået hjælp af det specialiserede sygeplejeteam, SHS-teamet, der samarbejder på tværs af kommuner, fag og sektorer.

Velbesøgt borgermøde om budgettet

16. september 2016
Endnu engang viste Furesøs borgere, at de ønsker at bidrage aktivt til udviklingen af kommunen. 125 debatlystne mødte op til dialog med politikerne, da der onsdag aften var indbudt til borgermøde om budgettet. Har du også en holdning til, hvordan pengene skal bruges i Furesø? Forslag til budgettet er nu i høring med frist for høringssvar den 26. september 2016. Byrådet behandler budgetforslaget for anden gang på byrådsmødet den 12. oktober.

Rift om pladserne i to nye udvalg

12. september 2016

Hele 41 borgere og aktører var klar til at kaste sig ind i arbejdet med at udvikle Værløse Bymidte og fremtidens handicap- og senioregnede boliger. Nu har Furesø Byråd sat navn på de 20, der i slutningen af september mødes første gang med udvalgte byrådspolitikere og tager hul på arbejdet.

Danmarks første Svømmehal med certificeret Økologisk Mad

09. september 2016
Værløse Svømmehal har som den første svømmehal i Danmark fået tildelt det Økologiske Spisemærke i sølv, gæsterne i svømmehallen har dermed statens ord for at 67 % af den solgte mad er økologisk.

Ny og større sygeplejeklinik betyder bedre behandling for borgerne i Furesø

08. september 2016
Midt i september kan sygeplejen i Furesø Kommune åbne dørene for en ny topmoderne sygeplejeklinik på Skovgården i Værløse Bymidte. Klinikken der før har været placeret i Hareskovhvile flytter og udvider til to rum på Aktivitets- og Forebyggelsescenter Skovgården, så der i fremtiden er mulighed for at hjælpe endnu flere borgere i klinik fremfor i borgerens eget hjem.

Furesøs budget på vej i høring – lav rente luner

08. september 2016
Furesø Byråd var i weekenden den 2.-3. september samlet til det årlige budgetseminar. På tværs af samtlige partier er der enighed: Der skal fortsat være styr på økonomien. Men efter flere års nødvendig opbremsning er der nu lidt lysere fremtidsudsigter.

Foredrag: Forandring fryder men ikke hos mig

06. september 2016
Kom med i Galaksen og hør den populære foredragsholder, musiker og forfatter Peter Bastian holde foredrag om at være et menneske i balance i denne forandringens tid.

Bydelsmødre kommer til Furesø

01. september 2016
Furesø Kommune vil uddanne frivillige Bydelsmødre i at benytte egne ressourcer og kompetencer til at støtte andre kvinder i lokalområdet. Bydelsmødre er med til at skabe stærke fællesskaber, er rollemodeller og baner vej for de kvinder, der er isoleret og er
sårbare.

Skal du til prøve i dansk som andetsprog?

30. august 2016
Sprogcenter Furesø afholder Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets Prøve i Dansk 1, Prøve i Dansk 2 og Prøve i Dansk 3 i november og december 2016. Er du udlænding, og har du brug for at tage en prøve i dansk som andetsprog, kan du tilmelde dig på Sprogcenter Furesø. Sidste frist for tilmelding er mandag den 5. september.

Furesø Kommune lægger lån om og sparer 13,5 millioner kroner om året

26. august 2016
Furesø Byråd har med stor interesse fulgt det generelle rentefald i kølvandet på den britiske EU-afstemning. Før sommerferien skrev borgmester, Ole Bondo Christensen (S) et brev til Social- og Indenrigsminister, Karen Ellemann (V) og bad om mulighed for at omlægge kommunens statslån til et lån i Kommunekredit med lavere rente. Siden har der været forhandlinger med ministeriet og Kommunekredit om låneomlægningen.

OL fortsætter for 2.000 skoleelever

19. august 2016
Når OL er slut, fortsætter sportsfesten i Furesø. Den 24. august mødes 2.000 skoleelever til Furesø Sommer Lege. Det hele sker med hjælp fra 200 instruktører og unge træner-aspiranter fra de lokale idrætsforeninger

Brugte batterier - brug låget

15. august 2016
Vi henter dine brugte batterier sammen med din dagrenovation.

Snart får du nye affaldsbeholdere

02. august 2016
Furesø Byråd har vedtaget en ny affaldsordning, som i første omgang giver villaejere mulighed for at sortere mere af deres affald ved bopælen. Ordningen er frivillig, og du bestemmer selv, hvor meget du vil være med.

Opbakning til ny frivillig affaldsordning

01. august 2016
Cykler man gennem villakvartererne i Værløse by ses et nyt og grønnere bybillede. Hele 70 % af Furesøs villaejere er med i den nye affaldsordning, der skal gøre det nemmere at sortere affald til genanvendelse.

Hemmeligheden bag genbrug af plast

01. august 2016
Ved at genanvende plast, fremfor at brænde det, skåner vi miljøet og sparer på klodens ressourcer såsom olie. Når vi sorterer plast fra restaffaldet bliver mindst 75 % af plastaffaldet til nye produkter som fx urtepotter, plastkasser og køreunderlag.

Høring om nyt boligbyggeri på Farum Kaserne

01. august 2016
Furesø Kommune har sendt forslag til Lokalplan 129 i offentlig høring. Planen muliggør opførelse af et nyt boligbyggeri på i alt 600 m2 på Farum Kaserne, hvor Hovedvagten ligger i dag. Den fastlagte bebyggelsesstruktur lægger sig op ad strukturen omkring General- og Løjtnantvænget.

Dispensationer og tilladelser i uge 31

01. august 2016
I Furesø Kommune vil vi gøre det nemt for dig at følge med og give dit besyv med i, hvordan kommunen udvikles. På furesoe.dk/hoering kan du derfor finde information om høringer, tilladelser og dispensationer, der har interesse for dig. I uge 31 har vi offentliggjort 3 dispensationer.

Christine Brochdorfs første arbejdsdag i Furesø

01. august 2016
1. august 2016 er den første dag i Christine Brochdorfs nye arbejdsliv. Hun er nu Furesøs nye kommunaldirektør. Det bliver et par travle første uger med besøg i institutioner, snakke med byrødder og finden sig til rette i en hverdag med nye kulturer, nye kollegaer og nye udfordringer.

Medarbejdere og borgere inddrages i budgetprocessen

30. juni 2016
Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen fastlægger grundlaget for det kommende budget for 2017 i Furesø Kommune. I de kommende måneder skal byrådet, medarbejdere samt relevante råd og foreninger involveres i dialogen om, hvordan 50 millioner kroner bedst findes, for at få enderne til at nå sammen.

Den er stor og lidt stærk, men den smager godt - Martha, 6 år

30. juni 2016
Maj-børnene fra Søndersøskolens FFO har været en tur i deres skolehave. Det er nemlig tid til at høste de allerførste radiser, og forventningerne har været store.

Laanshøjs særlige kvaliteter skal sikres

30. juni 2016
Et halvt år med intens fordebat, 70 høringssvar og 4 dialogmøder er slut, og arbejdet med at formulere et nyt lokalplanforslag for Laanshøj kan begynde. Onsdag aften lagde Furesø Byråd sig fast på rammerne for arbejdet: Hensynet til naturen og miljøet, respekten for arkitekturen på den oprindelige kaserne og en reduceret bebyggelse er tre afgørende punkter.

Mere hjælp - og større krav til de ledige

30. juni 2016
Situationen er ikke til at tage fejl af – et stramt budget og målsætning om at nedbringe antallet af personer på offentlig forsørgelse gør, at Jobcenter Furesø skal være bedre til at få borgere på kontanthjælp eller uddannelseshjælp i arbejde eller videre i uddannelse. De ledige skal opleve en sammentænkt strategi og flere jobåbninger, når de kommer til jobcentret – men der bliver også stillet flere krav.

Flyvestationen lægger jord til historiens vingesus

29. juni 2016
Historiske fly lander lige for næsen af jer, og den kolde krigs spionjagter bliver vakt til live for en stund, når der på søndag er ’Fly in’ for hele familien på Flyvestationen.

Ændring af grøft i Lille Hareskov

28. juni 2016
Furesø Kommune har besluttet at fremme et reguleringsforslag om ændring af en grøft mellem Skovløbervangen og Hejrebakken igennem Lille Hareskov. Grøften bliver omlagt, så vandet føres ind i skoven i en lavning.

Faldforebyggelsen går som en leg i Furesø

27. juni 2016
Ældre, der danser rundt på interaktive fliser - sådan forebygges risikoen for fald med stor succes i Furesø Kommune. Gennem den legende træning får de ældre bedre balance, styrke og bevægelsesfrihed, og så er det også sjovt.

Klimafest på skolerne

24. juni 2016
I uge 26 fejrede miljø- og klimaambassadører deres indsats på fire skoler i 2016. Laura på 9 år går i 3.z på Lille Værløse Skole og fik lov til at hilse på borgmesteren, der kom med en klatrehortensiaen til indvielsen af skolehaverne.

Ny kommunaldirektør vil udvikle Furesø i samarbejde med borgere og medarbejdere

23. juni 2016
Furesø Byråd har besluttet at ansætte Christine Brochdorf som ny kommunaldirektør. Christine Brochdorf kommer med topledererfaring fra blandt andet Hvidovre og Københavns kommuner. Med ansættelsen vil kommunens nye topchef sætte borgernes og medarbejdernes engagement og begejstring i centrum for kommunens videre udvikling.


Husk det blå til sommerferien

21. juni 2016
Fra 1. august 2014 har det været slut med det gule sundhedskort som rejseforsikring. Du skal i stedet bruge EU-sygesikringskortet – det blå kort. Det kræver, at du har et CPR-nummer, bor i Danmark og er statsborger i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Nye regler for integrationsydelse

14. juni 2016
Modtager du kontakthjælp eller uddannelseshjælp? Så vær opmærksom på, at der er nye krav om ophold i Danmark for fortsat at modtage hjælp.

Sidste lektie- og sprogcafé inden sommerferien

14. juni 2016
Den sidste lektie- og sprogcafé på Farum Bibliotek afholdes en sidste gang inden sommerferien.

Hold dit fortov rent

14. juni 2016
Nu er det tid til, at du skal klippe hækken ind til skel mod offentlig vej eller sti og sørge for at luge og holde fortovet rent ved din grund. Det er nemlig dit ansvar som grundejer.

Borgermøde sætter skub i Sydlejren

09. juni 2016
Rigtig mange vil gerne bo i Furesø Kommune, og snart vil endnu flere familier kunne få adresse i kommunen. Kommunen inviterer til borgermøde og lokalplanhøring om udvikling af Sydlejren på Flyvestationen.

Få gratis telefonrådgivning om dit energiforbrug

07. juni 2016
Vil du vide mere om, hvordan du sparer på energiforbruget i din bolig? Så kan du få gratis rådgivning hos EnergiTjenesten.

Du kan muligvis få genoptaget din sygedagpengesag

07. juni 2016
Ankestyrelsen har ændret praksis for udbetaling af sygedagpenge. Det betyder, at borgere, som har fået standset deres sygedagpenge, før de har modtaget en afgørelse, muligvis kan få genoptaget deres sag.

Borgere søges til udvikling af Værløse Bymidte og flere handicap- og senioregnede boliger

05. juni 2016
Du kan søge om at være med, når Furesø Byråd nedsætter to rådgivende udvalg. Med udvalgene vil politikerne teste nye måder at udvikle løsninger i samspil med borgerne og skabe bedre beslutninger.

Tyvstarteren Joan Marie har vendt vanerne

03. juni 2016
Joan Marie Eefsen, hendes mand Michael Stig og deres to teenagebørn har siden 2012 været en del af den forsøgsordning, som Furesø Kommune kalder Tyvstarterne. De har således sorteret deres affald i tre todelte affaldsbeholdere og dermed afprøvet den nye affaldsordning, som byrådet netop har vedtaget.

Ny affaldsordning vedtaget: Din kommune bliver endnu grønnere

02. juni 2016
Furesø Byråd har netop vedtaget en ny affaldsordning for kommunen, som underbygger regeringens mål om at udnytte ressourcerne i danskernes affald bedre. Ordningen er tilpasset furesøborgernes høringssvar, og borgerne kan nu se frem til en endnu grønnere kommune.

Nye ferieregler på kontanthjælpsområdet

31. maj 2016
Vær opmærksom på, at der fra april 2016 er kommet nye ferieregler på kontanthjælpsområdet.

Furesøs samlede økonomi presset af udgifter på voksenhandicapområde

26. maj 2016
Inden længe går forhandlingerne om budget 2017 for alvor i gang i Furesø Byråd. Allerede inden resultatet af økonomiforhandlingerne med regeringen er kendt, ved man, at der skal findes 40 mio. kr. i besparelser, hvis budgettet skal løbe rundt. Især budgettet til voksenhandicap er markant udfordret.

Skolebestyrelser og byrådspolitikere sætter sig sammen om fremtidens skole

26. maj 2016
Skolebestyrelserne og Børne- og Skoleudvalget sætter sig nu sammen på et fælles strategiseminar for fremtidens skolevæsen i Furesø Kommune.

Få smag for Furesø

25. maj 2016
Invitér venner og familie med, når Furesø Picnicfestival åbner for en udsøgt kombination af lokale råvarer, arbejdsiver hos lokale ildsjæle og oplevelser i det grønne

Fælles aftale i Furesø om boliger til flygtninge

24. maj 2016
Furesø Kommune har indgået en fælles aftale med de almene boligorganisationer om at finde boliger til flygtninge. Samtidig sætter kommunen ekstra fokus på jobs til flygtninge og god integration i boligområderne.

Informations- og dialogmøde om kunstgræsbane

24. maj 2016
Kom til borgermøde tirsdag den 31. maj kl. 19.30 i HIF’s klubhus, Birkevang 17 i Værløse om etableringen af en kunstgræsbane på Månedalsstien i Hareskovby.

Furesø Kommune får nyt telefonsystem

17. maj 2016
Torsdag den 19. maj efter kl. 17 skifter Furesø Kommune til et nyt telefonsystem.

Endelig vedtagelse af lokalplaner og kommuneplantillæg

09. maj 2016
Byrådet har endeligt vedtaget en række lokalplaner og kommunetillæg i Furesø Kommune. Du kan læse de endelige vedtagelser herunder.

Kom gratis til FCN-OB kamp

09. maj 2016
FC Nordsjælland inviterer Furesøborgerne til fodbold på torsdag den 12. maj 2016.

”Det er hensynet til miljøet, der er det vigtigste”

06. maj 2016
For Helle Thomassen er hensynet til miljøet den væsentligste årsag, til at hun sorterer sit affald. Siden 2012 har hun været en af Furesøs såkaldte Tyvstartere, som har deltaget i et forsøg med affaldssortering. Tyvstarterne har sorteret affald i tre todelte affaldsbeholdere, som dem Furesøs villaejere snart får leveret.

Furesø flytter kulturlivets grænser med ny kulturaftale

20. april 2016
Musik, unge, festivaler og events er nøgleordene i en ny kulturaftale, som Furesø netop har underskrevet sammen med 14 andre kommuner.

Lokalt firma vinder udbud på Solvangsskolens nye fløje

19. april 2016
Den bekostelige PCB-renovering af Solvangskolen får den positive sidegevinst, at skolen nu opfører to helt nybyggede fløje. En lokal entreprenør, Adserballe & Knudsen, har vundet opgaven, der skal være afsluttet med udgangen af december 2016.

Ekstra midler bevilget til skoleområdet i 2016

14. april 2016
Skoleområdet er det eneste område i Furesø Kommune, som i 2016 har fået tilført ekstra midler til sit budget. Helt præcist ekstra 5,3 millioner kroner udover det budget for 2016, som Byrådet vedtog.

Et skridt nærmere et ungdomsuddannelsestilbud i Furesø

11. april 2016
Etableringen af erhvervsskoler i Farum vil åbne for flere muligheder omkring 10. klasse, som kan give de unge et bedre kendskab til de forskellige uddannelsesretninger og dermed et bedre grundlag for at vælge den rette ungdoms- og erhvervsuddannelse.

Furesøs skoler rykker sammen om de økonomiske udfordringer

07. april 2016
De økonomiske udfordringer for skolerne i Furesø Kommune får nu skolelederne, Furesø Lærerkreds og BUPL Storkøbenhavn til at rykke sammen og finde fælles løsninger.

Den gennemsnitlige undervisningstid for lærerne øges fra de nuværende 750 timer årligt til 765 timer som en konsekvens af Byrådets budgetvedtagelse. For samtidig at sikre både gode arbejdsvilkår og et godt samarbejde mellem lærere og pædagoger er der aftalt et tillæg til den Fælles Forståelse for, hvordan arbejdet udføres i Furesø Kommunes skoler.

Ny affaldsordning i Furesø nytter

01. april 2016
Vores affald er for godt til at smide ud. Derfor skal villaejere i Furesø snart i gang med at sortere deres affald, så det kan genanvendes.

Genbrugspladsernes åbningstider

21. marts 2016
Foråret er over os, og du har måske allerede planlagt den helt store forårsrengøring både inde og ude.

Regnskab 2015 viser et samlet plus, men serviceudgifter under pres

17. marts 2016
På Økonomiudvalgsmødet blev regnskabet for Furesø Kommune for 2015 behandlet. Resultatet viser, at der er brugt næsten 30 millioner kroner mindre end forudsat i budgettet. Dette dækker dog over, at en række driftsområder har haft stigende udgifter i løbet af året.

Nu bliver Ballerupvej en venligere vej

15. marts 2016
I forbindelse med en renovering af Ballerupvej skal førstehåndsindtrykket løftes, og det samme skal trafiksikkerheden.

Høring om ny institution om Farum Kaserne

15. marts 2016
Furesø Kommune har sendt forslag til Lokalplan 127 i offentlig høring. Planen fastlægger, hvor og hvordan der må opføres nyt institutionsbyggeri med tilhørende parkering og friarealer på Regimentsvej på Farum Kaserne.

Lokalplaner på plads

15. marts 2016
Byrådet har endeligt vedtaget to lokalplaner. Det gælder Lokalplan 116 og 125.

Nye og ændrede busruter til pendlerne

15. marts 2016
En ny pendlerbus bliver indsat, og samtidig bliver busruten for bus 335 omlagt.

Flest vil bo i Furesø

25. februar 2016
Furesø Kommune havde i 2015 over 1.000 flere borgere end året før, og det indbringer kommunen en sikker førerplads som landets mest attraktive bo- og bosætningskommune.

Nye kunstgræsbaner er i mål

25. februar 2016
Boldbanen ved Månedalstien i Hareskovby og kunstgræsbanen ved Farum Svømmehal får i løbet af foråret og sommeren lagt nyt kunstgræsunderlag.

Søg kontanthjælp og andre ydelser digitalt

23. februar 2016
Fra den 22. februar går fire ydelser digitalt. Det betyder, at du nu skal søge om kontanthjælp, ledighedsydelse og enkeltydelse online.

Stor opbakning til helhedsplan for Farum Hovedgade

16. februar 2016
En trafiksikker gade, der er rar at færdes i og med gode rammer for borgere og erhvervsdrivende. Det var fokus på borgermødet om Farum Hovedgade mandag den 8. februar, hvor 75 borgere var mødt op for at drøfte hovedgadens fremtid.

For nye udenlandske borgere

16. februar 2016
Nye internationale borgere skal fremover ansøge om CPR-nummer og registrere sig hos International Citizen Service, Gyldenløvesgade 11, 1600 København V.

Erhvervsuddannelser et skridt nærmere mod Furesø

12. februar 2016
Når fire erhvervsskoler nu vil gå sammen om at oprette ungdomsuddannelser i Furesø Kommune, sker det med fuld opbakning fra politisk side.

Kommune vil fremhæve social ansvarlighed

12. februar 2016
Furesø Kommune vil med en ny mærkningsordning anerkende de virksomheder i kommunen, der tager et særligt socialt ansvar for at hjælpe borgere ind på arbejdsmarkedet. Det har beskæftigelses- og erhvervsudvalget netop besluttet.

Borgerdialog om udvikling af Laanshøj

12. februar 2016
Som opfølgning på sidste uges borgermøde om Laanshøj blev der mandag den 8. februar holdt møde mellem repræsentanter for beboerne, DN Furesø, Boligejendom, borgmester Ole Bondo Christensen og udvalgsformand John Ingemann Allentoft. Over en kop kaffe lagde parterne en køreplan for den videre dialog for udvikling af området.

Lokal virksomhed vinder kommunalt udbud: Graffiti i Furesø skal væk

05. februar 2016
Den nystartede Furesø-virksomhed HydroClean Aps har vundet udbuddet om at fjerne graffiti på Furesø Kommunes ejendomme.

Furesøborgere bliver bedre til at undgå indbrud

01. februar 2016
Siden Furesø Kommune igangsatte en indbrudsindsats i slutningen af 2014, er antallet af indbrud på ét år reduceret med 131. Det viser de seneste opgørelser fra Nordsjællands Politi.

Skøjteløb på søerne

19. januar 2016
Må du skøjte på Furesø-søerne? Se her, hvilke søer vi tjekker og om færdsel på dem er tilladt eller ej.

Furesøs skoler rykker helt i top

15. januar 2016
Skolevæsenet i Furesø Kommune er blandt Danmarks bedste. På tværs af skolerne sluttede de 20 procent dygtigste elever med et gennemsnit på mellem 10,5 og 11,5 ved folkeskolens afgangsprøve i 2015.

Skolebyråd sætter sig på pengekassen for en dag

12. januar 2016
Skaterpark eller skøjtebane, nedgravede trampoliner eller et værested for unge. På årets skolebyrådsdag i Furesø Kommune får kommunens skoleelever adgang til kommunekassen – hvis de kan blive enige om at prioritere de mange ønsker.

Støjvold på Gammel Bregnerødvej 16

05. januar 2016
Furesø Kommune har på baggrund af screening truffet afgørelse om, at etablering af støjvold på Gammel Bregnerødvej ikke er VVM-pligtig (Vurdering af Virkning på Miljøet).

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190