Integrationsrådet inviterer til en lørdag i farver

Borgere der er til FarverigFursø
"Farverige Furesø" hylder mangfoldigheden med kulturelle smagsprøver og underholdning for hele familien - adgangen er ganske gratis.
Farverige Furesø løber af stablen på lørdag den 15. september kl. 11.00-14.00 i Farum Kulturhus. Integrationsrådet har sat alle sejl til på denne årlige festdag, der fejrer kommunens mangfoldighed, og hvor man mødes på tværs af alle kulturer.
Kom og smag Farverig street food med gratis smagsprøver af mad fra nærmest alle verdenshjørner, så alle er sikret en oplevelse efter egen smag.
 
Formanden for Integrationsrådet Lene Munch-Petersen (A) åbner festlighederne.
"Integrationsrådet ønsker, at Farverige Furesø kan være med til at skabe synlighed og kendskab til mangfoldigheden i kommunen og give borgerne mulighed for at få nogle fælles oplevelser sammen. Integrationsrådet vil gerne styrke den nysgerrighed og interesse, vi har for hinanden, så fælleskabet i kommunen bliver endnu stærkere", siger formanden for Integrationsrådet Lene Munch-Petersen.
 

Furesø Street Cup

Årets store nyhed er, at det i år vil være muligt at prøve kræfter med street fodbold. Små baner med få deltagere på hvert hold dyster mod hinanden til Furesø Street Cup, der bliver en sjov dag i gadefodboldens tegn. Mød bare op på torvet mellem Farum Bytorv og Farum Kulturhus den 15. september kl. 11, så bliver holdene sat. Alle kan være med.
 
Underholdning fra alle verdenshjørner
Med flotte dragter og masser energi viser dansegruppen Danish Chinese Culture & Arts Association kinesisk dans, mens Alegria Sambaskole folder sig ud med brasiliansk dans.
 
Derudover vil der bliver spillet syrisk-dansk musik ved guitarvirtuosen, Nour Amora og band. Nour Amora er syriske guitarist, der kom til Danmark i 2014. Han var en etableret musiker i Syrien og optræder nu sammen med Simon Ask, en ung dansk guitarist og producer, samt Sara Stein, som står for vokal og perkussion. Sammen tager de tre hver deres musikalske og kulturelle baggrund med sig og skaber et unikt mix af vestlig og arabisk musik.
 
Der vil også være kinesisk, arabisk og berberisk kalligrafi samt et kreativt værksted, hvor børn og barnlige sjæle selv kan prøve at skrive kalligrafi. Ballonmanden laver ballondyr, som man kan få med hjem.
Endelig er der også adgang til Immigrantmuseets nye særudstilling. 'Migrant' handler om de mennesker, som har forladt det velkendte og trygge hjemland og er draget ud i verden i håbet om et bedre liv.
 

Integrationsprisen skal uddeles

Igen i år bliver integrationsprisen uddelt under Farverige Furesø. Integrationsprisen uddeles til foreninger, frivillige, virksomheder eller offentlige arbejdspladser, som har ydet en ekstraordinær og værdifuld indsats i forhold til at integrere nye borgere i kommunen - borgere med anden etnisk herkomst end dansk.
 
I 2017 gik integrationsprisen til Tina Jeanette Strand Petersen, der er centerleder i Svanepunktets rehabiliteringscenter. Hun fik prisen for sit store arbejde med at få kvinder med flygtningebaggrund tilknyttet arbejdsmarkedet.
Integrationsrådet opfordrer alle kommunens borgere til at komme og være med til at gøre dagen festlig - en dag, hvor glade mennesker mødes og nyder de kulturelle fortræffeligheder sammen.

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190