Få indflydelse på kultur- og fritidslivet hjemmefra

Den nye kultur-, fritids- og idrætspolitik afholdt Udvalg for kultur, fritid og idræt Åbent Hus på Furesø Rådhus 1. oktober
For at kickstarte processen med den nye kultur-, fritids- og idrætspolitik afholdt Udvalg for kultur, fritid og idræt Åbent Hus på Furesø Rådhus 1. oktober. Mange lagde heldigvis vejen forbi, og der var en livlig snak mellem politikere og borgere med et aldersspænd fra 12-13 år og op i den modne ende af skalaen.
Furesø Kommune er i gang med at udforme en ny Kultur-, fritids- og idrætspolitik, som skal være færdig i sommeren 2019. Nu kan borgerne være med til at påvirke den nye politik, og det kan sagtens ske hjemmefra sofaen.

Borgerne i Furesø er travle mennesker, og det kan være svært at nå forbi Rådhuset sidst på eftermiddagen. For at sikre flere borgeres input til den kommende politik for kultur, fritid og idræt, har politikerne derfor fundet nye veje til borgerdialog. Gennem den digitale platform Citizenlab og med det hyggelige norske koncept, Gæstebud, bliver det nu muligt at være med i processen hjemmefra. 
 

Cititizenlab - til de digitale idemagere

I udformningen af den nye politik har Furesø Kommune valgt at bruge den digitale platform Citizenlab, hvor man ganske enkelt opretter sig som bruger og kommer med ideer og input.
Furesø Kommune har tidligere benyttet det digitale værktøj til at give borgerne mulighed for at kommentere på bænkene ved Skulpturparken og komme med input til bæredygtige husråd. 
 
Frem til 31. oktober kan alle nu også komme med ideer til kultur-, fritids- og idrætslivet under forskellige temaer, som politikerne har lagt frem. Så har du en ide eller er blot nysgerrig på , hvad andre mener om fritidslivet i Furesø, kan du gå ind på www.furesoe.dk/kfi-politik, hvor der er et link til Citizenlab. På Udvalg for Kultur, Fritid og Idræts møde 6. november vil de indkomne ideer blive drøftet, og der vil derefter blive lagt op til en ny runde, hvor borgere kan komme med input.
 

Gæstebud - til de sociale hyggespredere

Er du i stedet til god kaffe, chokolade og en hyggesludder med venner og familie, kan du melde dig som vært for et gæstebud. Konceptet går ganske enkelt ud på, at man afhenter en gratis kurv med lækkerier og inviterer venner og eller familie til en snak om udvalgte emner. I kan vælge mellem temaer specifikt for børnefamilier eller temaer af mere generel karakter. 

Du skal blot:

  • Afhente en gratis kurv med kaffe, chokolade og et diskussionsoplæg enten på Furesø Rådhus, Sløjfen, Stiager 2, d. 15. & 17. oktober kl. 10-15 eller i Farum Kulturhus d. 16. & 18. oktober kl. 10-15. Hvis I ikke kan komme på disse tidspunkter, er I meget velkomne til at kontakte os og lave en anden aftale.
  • Invitere et par venner eller familie og diskutere de spørgsmål, I har fået, mens I tager notater.
  • Indsende et referat og evt. foto/video pr. mail eller ring og fortæl os, hvad I talte om.

Borgerdialogmøde og mere information

Året ud holder forvaltning og politikere møder med aktører eller er til stede ved forskellige arrangementer, hvor de indsamler ideer og viden. Mandag den 21. januar vil det hele blive samlet op på et borgerdialogmøde, hvor alle der har lyst, kan bidrage og få en rolle. 
 
Vil du vide mere om processen, politikken og hvordan du kan være med, gå ind på: furesoe.dk/KFI-politik. Du kan også kontakte Kultur & Fritid, Furesø Kommune, på kultur@furesoe.dk, 7216 5329 eller 72165030. 

 

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)