Stor interesse for socialøkonomiske virksomheder

Temadag om socialøkonomiske virksomheder
En sal fuld af engagerede borgere og virksomheder mødtes mandag eftermiddag på Furesø Rådhus til temadag om socialøkonomiske virksomheder. De fremmødte blev klogere på tankerne bag socialøkonomiske virksomheder, og kreative ideer til nye virksomheder opstod.

Med afsæt i et teoretisk indspark fra advokat Line Barfod og fortællinger fra den socialøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier fik deltagerne på temadagen mulighed for at skabe nye ideer og komme med forslag til Furesø Kommunes indsats for socialøkonomiske virksomheder.

Idéudvikling og kreative indspark

 På en workshop fik deltagerne mulighed for at idéudveksle og komme med nye kreative indspark til socialøkonomiske virksomheder. Diskussionerne gik blandt andet på, hvordan mennesker med nedsat arbejdsevne kan være en stor ressource for en virksomhed og eksempelvis understøtte forretningsstrategien. Deltagerene kom også med ideer til, hvordan et samarbejde med kommunen kan etableres, og der opstod helt konkrete ideer til en socialøkonomisk virksomhed med fokus på flere varme hænder i børnehaven og cykeltræning til flygtninge.

"Jeg er meget glad for den store tilslutning til temadagen. De mange input og ideer fra mødet kan vi nu bruge til at tilrettelægge gode rammer for virksomhederne, der skal fungere på kommercielle vilkår," forklarer Preben Sandberg Pettersson (A), der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget og fortsætter:

"Socialøkonomiske virksomheder er og bliver en vigtig brik i fremtidens beskæftigelsespolitik. Forretningsmodellen gavner både det enkelte menneske og samfundet som helhed. Det er et område, som vi gerne vil støtte op om, så flere får mulighed for at gøre en forskel for fællesskabet, samtidig med at forretningen udvikles."

Temadag om socialøkonomiske virksomheder

Der var fuldt hus, da Furesø Kommune inviterede til temadag om socialøkonomiske virksomheder.

Task force hjælper virksomheder på vej

 Efter temadagen mødtes den task force, der skal give deres anbefalinger til, hvordan socialøkonomiske virksomheder etableres. Preben Sandberg Pettersson er formand for task forcen, som desuden består af en række specialister inden for området, blandt andre Huset Venture og Nær og Fjern, som begge er socialøkonomiske virksomheder. Deltagerne i taske forcen skal komme med input og vejledning, så nye socialøkonomiske virksomheder bliver klædt godt på og får de bedste muligheder for en sund og driftssikker opstart. Målet er, at Furesø Kommune skal have mindst r to socialøkonomiske virksomheder inden udgangen af 2018.

Task forcen mødes næste gang den 30. oktober 2017.

Vær med

 Vil du rekruttere ny arbejdskraft eller være med til at tage et socialt ansvar i Furesø Kommune, så kontakt virksomhedskonsulenterne Anette Smith Ridder på 7216 5323 / asri@furesoe.dk eller Heidi Nielsen på 7216 4192.

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen
Preben Sandberg Pettersson

1. viceborgmester

Gruppeformand for Socialdemokratiet

Vestre Allé 35
3500  Værløse
Mobil: 7216 5007
E-mail: psp@furesoe.dk