”Sløjfen” bindes med en folkefest

Lørdag den 7. oktober er dagen, hvor Furesøs samlede rådhus ”Sløjfen” officielt indvies. Rådhusfunktionerne har hidtil været spredt på forskellige adresser i kommunen, men nu samles de i det ombyggede rådhus på Stiager 2, der også fungerer som borgernes hus. Åbningen markeres ved at invitere den årlige forenings- og kulturfestival og det nye folkemøde indenfor i huset ved selve indvielsen.

Rådhuset har ikke været taget i brug i mange dage, før dørene åbnes for det første store arrangement for borgerne. Når først snoren er klippet den 7. oktober til det nye rådhus, kan alle fremmødte borgere opleve en lang række af Furesøs foreninger i årets forenings- og kulturfestival, ligesom de kan deltage i politiske debatter om Furesøs fremtid i det nye folkemøde.

 

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) glæder sig til at vise det nye hus frem for alle interesserede.

 

”Med det samlede rådhus sikrer vi lavere driftsudgifter og en bedre koordination mellem de forskellige grene af kommunens forvaltning. Samtidig får vi et hus, der kan rumme de mange aktiviteter og fællesskaber, som Furesø byder på. Vores mange foreninger bliver et aktivt og dagligt indslag i huset,” fortæller Ole Bondo Christensen.

 

Alle foreninger kan fra årsskiftet booke lokaler til deres aktiviteter på rådhuset. Tue Bertelsen, der er formand for Kulturelt Samråd, som arrangerer forenings- og kulturfestivalen, mener festivalen får nogle attraktive rammer på Sløjfen.

 

”Selvfølgelig skal vi prøve at have forenings- og kulturfestivalen i borgernes hus. Det flotte nye atrium, som binder bygningen sammen bliver en interessant ramme, hvor man kan møde de enkelte foreninger i mødelokalerne, men også mødes ude i selve atriet i mere uformelle rammer,” fortæller Tue Bertelsen.

 

Det nye Furesø Folkemøde, som arrangeres af de lokale partiforeninger kan opleves i den nye byrådssal og kantine, hvor dagen vil byde på forskellige debatter om aktuelle emner. Initiativtager Lars Carstensen (C), siger:

 

”Det er en rigtig god ide, at vi her det første år giver de besøgende til både og forenings- og kulturfestivallen og rådhusindvielsen mulighed for at opleve nogle spændende debatter i Furesø Folkemøde. Der bliver mulighed for stille spørgsmål i paneldebatter, men også at møde politikerne én til én til en mere direkte dialog,” slutter Lars Carstensen.

 

På dagen for de tre arrangementer kan de fremmødte borgere også opleve uddelingen af kommunens kulturpris, som går til en ildsjæl, der har sat sit aftryk på Furesøs kultur.

 

Medarbejderne tager allerede mandag den 11. september forskud på det nye rådhus, mens foreningerne fra årsskiftet får mulighed for at booke mødelokalerne i eftermiddags- og aftentimerne.

Kontakt