10 foredrag om det sunde seniorliv i efteråret 2017

I efteråret slår Furesø Kommune dørene op til en stribe gratis oplæg om det sunde seniorliv. Danskerne lever længere og med bedre livskvalitet end nogensinde. Men hvad kan man selv gøre for at holde sig i godt humør og god form? Og hvordan bevarer man et selvstændigt liv med høj kvalitet og gode relationer? Med 10 foredrag er der masser at tips at hente til et sundt, aktivt og selvhjulpent liv hele livet.

Lokale aktører i samarbejde om programmet

Efterårets program favner bredt. Deltagere vil blive introduceret for alt fra den nyeste viden om aldringsprocesser, til naturens effekt på vores trivsel. Tilblivelsen af foredragsrækken fremhæves desuden som et godt eksempel på et samarbejde, hvor flere kræfter har bidraget til indholdet, hvilket glæder formanden for Social og Sundhedsudvalget, Susanne Mortensen (C):

"I Furesø Kommune er vi optagede af at inddrage og lytte til vores borgere. Vi er beriget med mange aktive seniorer, som både er medskabere og aktive deltagere i flere af kommunens aktiviteter" siger udvalgsformanden og fortæller videre om tilblivelsen af programmet. "Takket været aktiv deltagelse fra Seniorrådet og samarbejdet med Frivilligcenter Furesø, Aktivitetscenter Gedevasevang og Aktivitets- og Forebyggelsescenter Skovgården, er der udarbejdet et spændende program for efteråret. Det har været en succesfuld, samskabende proces".

Der er rigeligt med inspiration at hente

"Vi har sammensat et varieret program, som vi er stolte af at præsentere for Furesøborgerne" fortæller udviklingskonsulent Anette Melin, som selv holder oplægget 'Kom faldet i forkøbet'. Her giver hun både viden om og helt konkrete redskaber til at undgå fald.

"Der kan være mange årsager til fald, som kan skyldes en ændring i ens balance, ændringer i synet og så videre. Deltager man i oplægget, kan man blive klogere på, hvad man selv kan gøre for at bevare livskvalitet og balance", fortæller Anette Melin.

I løbet af oktober og november vil der være rig mulighed for at blive inspireret til et sundt liv både af fagpersoner og praktikere samt forskere. Således vil der være fokus på flere sundhedsemner, som berører mange seniorer, herunder:

  • tand og mundpleje
  • motion og natur
  • identitet og aldring
  • faldforebyggelse og træning
  • medicin, virkninger og bivirkninger
  • den aldrende krop og kost
  • knogleskørhed

Mental trivsel og sociale relationer er også sundhed

Sundhed handler om mere end vores kropslige funktioner og processer. Derfor vil professor Per Schultz Jørgensen til november stille skarpt på betydningen af sociale relationer i oplægget 'Broen til det andet menneske'. Her vil han blandt andet adressere spørgsmål, såsom hvorfor der er mennesker, man har let ved at tale med - og andre hvor det opleves vanskeligt. Og hvordan kan det være at samtalen pludselig dør mellem ægtefæller?

Naturvejleder Eva Skytte vil belyse, hvorledes naturen kan være et sundhedsfremmende rum, både mentalt, socialt og fysisk. Hendes oplæg vil afslutte med oplevelser i naturen, så man selv kan afprøve teorierne i praksis.

Programmet byder tilmed på et antropologisk indspark fra forsker Bjarke Oxlund, som er fascineret af hvorledes den tredje alder nu genforhandles af 'de nye ældre'. Både omgivelserne og den ældre selv, stiller forventninger til et liv med rige sociale relationer og fritidsbeskæftigelser. Kom og hør Bjarke fortælle om, hvilke betydninger disse forventninger kan have til livet efter arbejdslivet.

Tre huse inviterer indenfor

Foredragene foregår i hele Furesø og således vil man som deltager komme på besøg i både Frivilligcenter Furesø, Aktivitetscenter Gedevasevang og Aktivitets- og Forebyggelsescenter Skovgården.

Få det komplette overblik over tider, steder og tilmeldingerne på www.furesoe.dk/sundaldring


Kontakt

Center for Social og Sundhed

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)