Immigrantmuseum: Anerkendes nu af internationale forskere

Arkiv- og museumschef Cathrine Kyø Hermansen
Furesø Museer overtager formandskabet for det internationale forskningsnetværk Association of European Migration Institutions (AEMI). I den anledning afholdes reception på Immigrantmuseet fredag den 3. november, hvor alle er velkomne.

Museums- og arkivchef Cathrine Kyø Hermansen blev i begyndelsen af oktober måned udpeget til formand for Association of European Migration Institutions (forkortet AEMI) ved den seneste internationale konference i Husum, Tyskland. Formandskabet løber over 3 år, og i bestyrelsen sidder medlemmer fra beslægtede museer Nordirland, Tyskland og Spanien. 

Formandskabet er en anerkendelse af museets indsats og arbejde indenfor migrationshistorie, som er fokus for Immigrantmuseet i Farum Kulturhus. Med opgaven følger en øget international synlighed og Cathrine Kyø Hermansen får en fremtrædende rolle i at være med til at styrke udvikling og formidling af viden fra 40 meget forskellige institutioner, der alle arbejder med migration.

"Cathrine er en arbejdshest og en virkelig dygtig museumsekspert. Jeg kan godt forstå, at hun er blevet valgt som formand. Valget er en stor ære for Cathrine, men peger også på, at vi her i Furesø har et museum med international klasse, både hvad angår formidling, udstilling og forskning. Det kan vi kun være stolte af her i kommunen," siger Helle Katrine Møller (B), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Furesø. 

Invitation til reception den 3. november

I næste uge afholdes der reception for at markere formandskabet for Association of European Migration Institutions. Receptionen finder sted fredag den 3. november kl. 14.30 på Furesø Museer, Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum. Under receptionen vil der være taler og forfriskninger. Receptionen er åben for alle.

Efterfølgende vil der være adgang til Immigrantmuseet og den nye særudstilling Migrant. 

Om AEMI - Det internationale netværk for europæisk migration

AEMI er et netværk bestående af 40 europæiske og oversøiske forskningsinstitutioner, der tæller universiteter, arkiver og museer såsom Musée national de l'histoire de l'immigration (FR), CISEI Centro Internationazionale Studi Emigrazione Italiana (IT), Jagiellonian University, Krakow (PO), Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (NL) og Ellis Island Immigration Museum (US). Netværket er grundlagt i 1991 i Tyskland og er under stadig udvikling. 

 

Kontakt

Immigrantmuseet

Kulturhuset
Stavnsholtvej 3
3520 Farum
Tlf. 7235 6100

Find Immigrantmuseet på Krak