Tager din virksomhed et socialt ansvar?

Foto af modtagere af CSR pris 2016
Sidste års vinder blev Rentek A/S
Kender du en virksomhed i Furesø, som har givet plads til en ledig, en flygtning eller borgere med nedsat arbejdsevne i 2017? Igen i år kan du indstille din egen arbejdsplads eller en anden virksomhed til prisen for særligt socialt ansvarlige virksomheder.

Som noget nyt i år kan hele to virksomheder tage en pris med hjem efter nytårskuren for Furesøs erhvervsliv, der bliver afholdt d. 4. januar 2018. Én pris går til en virksomhed, der er hjemmehørende i Furesø, og én pris kan gå til en virksomhed uden for Furesø, der også tager et socialt ansvar for Furesøs borgere. Både private og offentlige arbejdspladser kan komme i betragtning til priserne.

Tog ansvar for integrationen
Sidste års vinder var rengøringsfirmaet Rentek A/S, der vandt prisen blandt 26 indstillede og seks nominerede virksomheder. I begrundelsen blev Rentek A/S blandt andet fremhævet for sit samarbejde med Jobcenter Furesø og Furesø Kommune, hvor virksomheden har taget ansvar for integrationen og for at sikre medarbejderne et godt arbejdsliv.

Ansvar bliver bemærket
Og det er netop den slags initiativer, som Furesø Kommune med de to priser gerne vil anerkende: Hvor erhvervslivet påtager sig opgaven og udviser samfundsansvar ved at hjælpe borgere, der kan have svært ved at fastholde et arbejde. Det fortæller formanden for kommunens beskæftigelses- og erhvervsudvalg, Preben Sandberg Pettersson (A).

”Det er vigtigt at hylde de virksomheder, som både tænker på forretningen og hjælper udsatte på kanten af arbejdsmarkedet. Vi ved, der findes mange imponerende eksempler på virksomheder, der gør en stor forskel for kommunens borgere ved at koble det sociale ansvar sammen med forretning. Når virksomheder imødekommer borgere med forskellige behov og giver dem et løft i kompetencer og troen på sig selv, betyder det alverden for kommunens borgere. Vi kan virkelig se, at borgernes situation ændrer sig. Det er de fortællinger, vi nu skal have frem i lyset,” understreger Preben Sandberg Pettersson.

Indstil en kandidat
Du kan give dine input til, hvem der bør vinde og indstille din egen eller en anden virksomhed til prisen. Kommunens Advirsory Board, der er et samarbejdsforum med erhvervslivet i Furesø lægger følgende kriterier til grund for at blive nomineret:
• Virksomheden skal have haft fokus på socialt ansvarlighed i 2017
• Virksomheden bliver vurderet ud fra, om indsatsen fokuserer på mangfoldighed, løntilskudsstillinger, arbejdsfastholdelse, rotation eller ordinær stilling.
• Virksomheden skal være banebrydende inden for feltet.

Du kan indstille kandidater indtil den 31. oktober 2017 via Furesoe.dk/indstillingsblanket

 

Fakta om prisen for socialt ansvar

Furesø Kommunen Advisory Board udvælger seks kandidater på baggrund af indstillingerne. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget udpeger en vinder på udvalgsmødet den 5. december 2017 og overrækker prisen ved en hyldest af de nominerede virksomheder ved Erhvervslivets Nytårskur d. 4. januar 2018.


Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14