Verdens bogdag løber af stablen hvert år den 23. april

Hvert år udsender Furesø Museer og skoleforvaltningen i Furesø Kommune en ny læsebog i anledning af Verdens Bogdag d. 23. april. Hvert barn i 2. klasse får bogen foræret som et led i Furesø Kommunes læsepolitik. Igen i år, blev bogen modtaget med glæde af elever og børn.

Hvert år udsender Furesø Museer og Center for Dagtilbud og Skole i Furesø Kommune en ny læsebog i anledning af Verdens Bogdag d. 23. april. Hvert barn i 2. klasse får bogen foræret som et led i Furesø Kommunes læsepolitik. Igen i år, blev bogen modtaget med glæde af elever og børn.

Letlæsningsbøgerne bygger på historier fra lokalområdet, der gennem årene har belyst almene emner som krybskytteri, sygdom og helbredelse i 1700-tallet, sagn og overtro og stormfloden i 1872.

Bøgerne er skrevet til børn, der netop har knækket læsekoden, men kan også læses af ældre børn

Til Amerika

Årets bog "Til Amerika" er skrevet af museumsinspektør Freja Gry Børsting og handler om familien Nielsen og deres to børn, Robert og Rose, der i år 1904 udvandrer fra Danmark til Amerika for at starte et nyt liv. 

Bogen handler om, hvordan det er at forlade alt det kendte til fordel for det nye og fremmede og - måske - bedre. Familien Nielsen rejser til Amerika i håb om et bedre liv med rigdom og glæde, men det er ikke altid lige let, især for børn, at starte forfra i et fremmed land, hvor man ikke engang kan sproget. 

Historien er løst bygget på oplysninger om familien Nielsen fra folketællinger, fra Det Danske Udvandrerarkiv i Aalborg og fra arkiverne på immigrant-stationen Ellis Island i New York. Herudover har amerikanske folketællinger, avisnotitser og andre kilder dannet base for fortællingen om familiens videre færd i USA..

 
Du finder alle udgaverne på Furesø Museers hjemmeside
 


Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190