Tennis skal give udsatte børn og unge nye netværk

Tennissportensdag, tennisspillere
Foto: Hareskov-Værløse Tennisforening
Hvordan får udsatte børn og unge en aktiv fritid samt et netværk med jævnaldrende med andre baggrunde? Et af svarene er i en tennisklub. Hareskov-Værløse Tennisklub og Furesø Kommune er derfor blevet enige om en forsøgsordning, hvor klubben tager imod en række børn og unge fra Furesø.

På Tennissportens dag den 29. april blev forsøgsordningen præsenteret foran de mere end 150 fremmødte tennisglade Furesø borgere.

Børnene i forsøgsordningen vil både være fra familier med etnisk dansk baggrund samt fra flygtningefamilier. Udover tennistræning for det enkelte barn giver tennisklubben hele familien mulighed for at få kontakt og skabe et netværk blandt andet igennem sociale arrangementer.

Tennissportens dag 2017

Mere end 150 Furesø borgere kunne glæde sig over tennisopvisning og mange andre tennisrelaterede aktiviteter i løbet af Tennissportens dag 29. april 2017. Foto: Hareskov-Værløse Tennisforening.

"Som en stor forening i kommunen er det naturligt for os, at vi også går ind og tager et socialt ansvar for det lokale fællesskab, som vi er en del af. Tennis skal være en sport for alle, og hvis vi kan give børn og unge en mere aktiv fritid og en god start på livet, så deltager vi meget gerne," fortæller Henrik Kaltoft, der er formand for Hareskov-Værløse Tennisklub (HVT).

Furesø Kommune står for at finde de børn, som ville have gavn af et netværk igennem tennisklubben og sørger desuden for at etablere en følgeordning, så hente/bringe-situationen ikke bliver et problem, hvis forældrene fx deltager i praktikforløb eller er i arbejde.

Tennissportens dag 2017, tale

Tennisformand Henrik Kaltoft (th) åbnede Tennissportens Dag sammen med borgmester Ole Bondo Christensen (A) (tv). Foto: Hareskov-Værløse Tennisforening

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) var med til at fortælle om den nye forsøgsordning på Tennissportens dag.

"Målet er, at alle børn får mulighed for at udvikle sig og blive en del af et fællesskab også de, der er udfordret på hjemmefronten af forskellige grunde. Jeg er rigtig glad og taknemmelig for, at vores foreninger vil give en hånd med i dette vigtige arbejde. Samtidig er jeg sikker på, at tennissporten i kommunen også får en masse talent, som de kan bygge videre på," fortæller Ole Bondo Christensen.

Forsøgsordningen kører i første omgang et år, hvor børnene får en indendørs og udendørs sæson. Kontingent og udstyr dækkes af midler fra social-, integrations- og fritidsområdet.


Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Center for Børn og Voksne

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen