Lillevang skal dufte af god mad

Sundheds- og Ældreministeriet har bevilget 3 mio. kr. til køkkenet på Lillevang plejecenter. Målet er, at maden bliver endnu bedre, sundere og mere velduftende - til glæde for de lokale beboere og de ældre i kommunen, der får mad fra plejecentrets køkken.

Køkkenet Lillevang producerer hver dag måltider til furesøborgere på plejecentre, botilbud og til ældre, der bor i egen bolig. Køkkenet har netop modtaget en millionbevilling fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre. Det er penge, der vil skabe øget livsglæde, fortæller en glædesstrålende Tine Gram, der er ledende økonoma og køkkenleder i Køkken Lillevang på Plejecenter Lillevang.

"Med de midler, der er bevilliget fra puljen, kan vi fremover lave meget mere mad helt fra bunden og bruge flere af årstidens friske økologiske råvarer. Det er i tråd med Furesøs værdighedspolitik, at vi kan tilbyde sund og velsmagende mad til vores ældre," siger Tine Gram, der allerede nu vil i gang med ombygningerne.

Livsglæde i bedre mad

Pengene går både til nyt udstyr som en kartoffelskrællemaskine og til at udvide områderne, hvor personalet bager, laver smørrebrød og håndterer grøntsager. Med flere og nye madvogne kan den rå og klargjorte flæskesteg transporteres over i den enkelte afdelings køkken, hvor den steges og spises, mens sværen er sprød, og mens duften breder sig på afdelingen.

"Maden på plejecentrene er vigtig for de ældres glæde i hverdagen. Derfor er jeg rigtig godt tilfreds med, at Køkken Lillevang fremover kan lave mere mad fra bunden. Vores beboere på Plejecenter Lillevang og på Svanepunktet og de borgere, der vælger at få maden fra Lillevang bragt hjem, får i første omgang glæde af det nye køkken. Men efterhånden skal erfaringer fra Køkken Lillevang også komme de øvrige køkkener på ældreområdet til gode, så alle får glæde af de statslige midler", siger formand for Furesø Kommunes social- og sundheds-udvalg, Susanne Mortensen (K).

Økologi på menukortet

Menuerne fra Lillevang kan med den ekstra bevilling i højere grad tage udgangspunkt i årstidens friske råvarer, friskbagt brød, kager og ikke mindst meget mere smag, sanselighed og visuelt indbydende mad. Menuerne bliver økologiske, men holdes indenfor det eksisterende budget, blandt andet fordi de bedre faciliteter gør det muligt at følge årstiden i indkøbene, og dermed bliver om-lægningen en ekstra gevinst, fortæller Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

"Først og fremmest bliver det derfor et tillykke til alle de furesøborgere, der fremover kommer til at nyde godt af et større og bedre køkken. Det glæder mig, både fordi det skal være godt at blive gammel i Furesø, og her er god og sund mad et vigtigt element. Derudover glæder det mig, at vi fremover kan bruge fle-re råvarer, der er produceret uden sprøjtegifte, kunstgødning og med mindre CO2-udledning, uden at det koster ekstra. Omlægningen sker inden for de eksisterende budgetter. Det er flot," siger han.

Fakta

Lørdag d. 6. maj kan du møde køkkenleder Tine Gram og flere af medarbejderne fra Køkken Lillevang til miljødagen på Værløse Bymidte. Kom forbi deres stand og få en snak om mulighederne i det nye køkken og en smagsprøve på den økologiske mad fra Køkken Lillevang.

Den samlede ombygning og udvidelse af køkkenet på Lillevang koster 4 mio. kr. hvoraf de 3 mio. kr. er tildelt fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje. Den ekstra finansiering sker med midler reserveret til bygningsvedligehold på Lillevang Plejecenter.


Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Susanne Mortensen
Gruppeformand for Konservative

Tingmosen 24
3500 Værløse
Mobil: 52 67 52 53
E-mail: smo@furesoe.dk
Center for Social og Sundhed

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Relevante links