Furesøborgerne bremser stadig flere indbrud

Indbrudstyv
Et permanent fokus på Nabohjælp og opmærksomhed om, hvordan vi forebygger indbrud ser ud til at virke. 1. kvartal 2017 bød på halvt så mange indbrud som samme kvartal sidste år. Politiet besøger politiet nu de områder, der stadig er plaget af indbrud
Borgerne i Furesø Kommune bliver bedre og bedre til at bremse tyvene, inden eller når de går på togt i huse og lejligheder her i Furesø.
Indbrudstallet er næsten halveret i 1. kvartal 2017, set i forhold til samme periode sidste år. I de første 3 måneder af 2017 blev der begået 83 indbrud i Furesø sammenlignet med 153 i samme periode sidste år. Men særlige områder er stadig hårdt ramt, og derfor er det meget positivt, at politiet onsdag den 31. maj sætter et særligt fokus på de områder, der trods faldet stadig er hårdest ramt af indbrud, fortæller Furesø Kommunes velfærdsdirektør, Niels Milo Poulsen.

Politiet sætter ind

”Selvom indbruddene generelt set er faldet i kommunen, er der desværre stadig områder i Furesø, der er plaget af indbrud. Derfor er vi glade for, at Nordsjællands Politi i denne uge gør en ekstra indsats ved at gennemtrevle de ramte områder med ca. 12 medarbejdere, der vil tage kontakt til så mange borgere på vejen som muligt. Målet er at øge antallet af nabohjælpere i de ramte områder og samtidig udlevere materiale med gode råd til forebyggelse af indbrud”, siger Niels Milo Poulsen.
”For 83 indbrud er stadig 83 for mange. Derfor fortsætter vi også fra kommunens side vores indsats for at begrænse antallet af indbrud. Fokus er stadig på at minde borgerne om at tilmelde sig Nabohjælp – og bruge det aktivt. Og så er der den fortsatte opmærksomhed på at sikre sin bolig og skabe bedre oversigtsforhold, som gør det vanskeligt for indbrudstyvene at være der uden at blive set. Det skal vi stadig blive endnu bedre til som boligejere", siger Niels Milo Poulsen.

Tag på tryghedsvandring

Han fortæller, at kommunen fortsat opfordrer grundejer-, andelsbolig- og boligforeninger til at bestille en tryghedsvandring i boligområderne.
På en tryghedsvandring går beboerne og en ekspert rundt i deres boligområde.
”Her tager vi, sammen med beboerne, notater og billeder af de ting der med fordel vil kunne forbedres eller ændres for at gøre livet for indbrudstyvene så surt som muligt. Det handler hele tiden om at se sit områdes ’svage sider’ set med en indbrudstyvs briller på,” tilføjer Niels Milo Poulsen.

• Tilmeld dig Nabohjælp og opfordr dine naboer til at gøre det samme på www.nabohjælp.dk
• Tal med dine naboer om, hvordan I kan hjælpe hinanden
• Sørg for god udendørs belysning – fx med en bevægelsessensor
• Undgå høje hække og hegn, der giver tyven arbejdsro
• Deltag i en tryghedsvandring, som Furesø kommune tilbyder til grundejerforeninger og beboerforeninger. Her kan I som beboere dels få tips til at sikre jeres bolig, og dels få lejlighed til at samles og igangsætte fælles initiativer som fx tilmelding til Nabohjælp.
• Læs mere på www.furesoe.dk/indbrud


Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190