Hyldest til Furesøs unge talenter

Furesø Kommunes Talentpris til Unge 2017. Torsdag den 1. juni afslørede Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets formand, Helle Katrine Møller, hvem der skulle have årets Talentpris til Unge. Det blev svømmeren Victoria Bierre på 16 år, som modtog de 5.000 kr.

Seks særdeles talentfulde unge i Furesø under 18 år var nomineret, fordi de havde markeret sig stærkt på kultur- og idrætsområdet. Ud over Victoria Bierre modtog også Peter Messerschmidt (17 år) og Astrid Molander (15 år) hver en sidepris på 2.500 kr. Peter spiller guitar og Astrid badminton. De øvrige nominerede var Klara Blauenfeldt (14 år) for sine grafiske kunstværker, Jonas Lund (17 år) for roning og Emil Freese-Vilien (17 år) for basketball.

Nominerede til Talentpris 2017

Fra venstre: Vinder og prismodtager Victoria Bierre, guitarspiller Peter Messerschmidt (17 år), badmintonspiller Astrid Molander (15 år), roer Jonas Lund (17 år), basketballspiller Emil Freese-Vilien (17 år) og kunstner Klara Blauenfeldt (14 år) samt prisuddeler og udvalgsformand for KFIU, Helle Katrine Møller (B). Foto. Lasse Winther

Det var et hårdt felt i år, hvor der var hele 23 indstillinger til talentprisen. Dommerkomiteen fik deres sag for, da alle seks nominerede i den grad har udvist både et stort talent, vedholdenhed og mod. Dommerkomiteen modtog i alt 217 anbefalinger af kandidaterne fra deres venner, familie og trænere. Alle vidner om, at de ikke bare er dygtige og målrettede, men også gode kammerater med en stærk fællesskabsånd.  

Når dommerkomitéen endte med at pege på Victoria Bierre som modtager af Talentpris 2017, skyldes det de topresultater inden for svømning, som Victoria allerede har opnået. Tredobbelt nordisk juniormester i 50+100+200m. ryg i 25m bassin i november 2016 og en finaleplacering ved Europamesterskaberne for juniorer i 50m bassin, sommeren 2016. Hun er godt på vej til at kvalificere sig til både VM og OL, som er hendes store drøm.

En af Victorias venner skrev sådan i sin anbefaling: ”Victoria er supersej! Hun klarer mange timers træning samtidig med en gymnasial uddannelse – og får det hele til at fungere”. Victoria begyndte sin karriere i Værløse Svømmeklub, men skiftede til Gladsaxe Svøm, der har indstillet hende til prisen.

Victoria står overfor et stort spring i denne sommer, fordi hun træder ind i seniorrækkerne. Dermed skifter hun fra at være en dygtig junior til at være med i et internationalt felt som senior – blandt kendte, danske topnavne som Pernille Blume og Rikke Møller-Pedersen.

”Talentprisen skal minde Victoria om den store opbakning, hun har her hjemme fra Furesø, når hun drager ud i verden. Den er en anerkendelse af den store indsats, hun har ydet for at nå de imponerende resultater”, lød det fra udvalgsformand Helle Katrine Møller (B):

Alle seks nominerede blev fortjent fejret i det nye ungekulturhus ”HUSET” på Ballerupvej 31 med mad og drikkevarer fra Galaksens Café Cassiopeia. Holdet bag HUSET arbejdede hårdt på at gøre lokalet klar til prisoverrækkelsen, og dygtige elever fra Furesø Musikskole spillede, så taget lettede. Efter fejringen afholdt HUSET en festlig torsdagscafé – kun for unge! 

Læs præsentationerne af de nominerede talenter på www.furesoe.dk/nomineredeKontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen