Nyt seniorbofællesskab i Jonstrup på vej

Et nyt bofællesskab vil vokse frem i Jonstrup. Målgruppen er personer mellem 45 og 70 år, uden hjemmeboende børn, på udkig efter større fællesskab i hverdagen.

Målet er at skabe et stærkt fællesskab for seniorer, når bofællesskabsgruppen Jonshøj sammen med forretningsfører Domea og Farumsødal Boligselskab nu vil opføre 20-25 almene boliger sammen med en række små familieboliger i Jonstrup. Boligerne indplaceres på det skrånende terræn med et centralt placeret fælleshus som omdrejningspunkt for beboernes fællesaktiviteter. 

Formanden for bofællesskabet, Mathiias Larsen, glæder sig meget til det kommende samarbejde: ”Lige siden vi deltog i et stort anlagt borgermøde i november 2015 om bofællesskaber, har vi drømt om vores helt eget bofællesskab. Efter flere forsøg er vi nu samlet 14 par og singler i voksenfællesskabet Jonshøj. Fællesskabsfølelsen er vokset med tiden. Nu ser vi frem til et tæt og konstruktivt samarbejde med Farumsødal Boligselskab om at få bebyggelsen etableret, ” siger han.

Kommunalt fællesskabsinitiativ

Furesø Kommune har flere gange inviteret interesserede borgere og grupper til at etablere bofællesskaber i kommunen. Interessen har været stor, og mange er blevet aktiveret. Seniorer efterspørger fællesskaber med en passende fordeling af fælleskab og privatliv. Man ønsker egen bolig kombineret med fælles faciliteter og aktiviteter.

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), glæder sig over, at kommunen nu bliver endnu et stærkt fællesskab rigere. 

”Mange seniorer vil gerne flytte fra store parcelhuse til mindre boliger, hvor der samtidig er mulighed for et godt fællesskab med naboerne. Det vil vi som kommune gerne støtte op om. Bofællesskaber og ikke mindst seniorbofællesskaber giver rigtig gode muligheder for at bo godt i egen bolig og samtidig løse opgaver og få fælles oplevelser i et stærkt fællesskab. Vi er meget glade for, at denne interesse nu udmønter sig i endnu en konkret aftale, som samtidig giver mulighed for, at kommunen kan anvise borgere til bebyggelsen,” siger han.

Beboere bliver inddraget

Boligselskabet Farumsødal har godt 650 boliger fordelt på 10 afdelinger i Farum. Mange boliger er opført med kommunal anvisning til brug for seniorer, ældre boligsøgende eller mennesker med handicap, der har behov for denne type boliger, fortæller boligselskabets bestyrelsesformand, Karin Beyer:

”Seniorbofællesskabet i Jonstrup passer godt ind i boligselskabets udviklingsstrategi. Vi leverer boliger til familier og til seniorer, men det er længe siden, vi har fået mulighed for at opføre nye almene boliger i Furesø. Vi glæder os meget til at bygge i Jonstrup. Sammen med bofællesskabet vil vi skabe en ny bebyggelse, hvor fællesskab og senior¬egnede boliger går hånd i hånd. Bofællesskabsgruppen har mange gode ideer. Det er en kæmpe hjælp for os, og det bliver et fantastisk sted at bo, når vi bliver færdige”, siger hun.

Fakta:

  • Domea forventer at bygge ca. 24 almene boliger og otte små familieboliger med indflytning til efteråret 2019 i Jonstrup.
  • Er du interesseret i en bolig i ”Bofællesskabet Jonshøj”, kan du læse mere på http://jonshøj.dk/index.htm
 

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190