Furesø Kommune har Nordsjællands billigste administration

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet KORA viser, at Furesø er den kommune i Nordsjælland, hvor der bliver brugt færrest penge på administration, hvis man samtidig tager geografisk størrelse og befolkningssammensætning i betragtning.

Efter mange års fokus på effektiv drift, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet KORA, at Furesø Kommune er lykkedes med at trimme administrationen, så færre pengene går til administration og flere til at udvikle velfærden.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A), ser undersøgelsens resultater som et fingerpeg om, at de sidste mange års brede budgetforlig har båret frugt.

”Vores ambition er at vi skal løse opgaverne på en bedre og mere effektiv måde, så vi kan bruge færre penge på administration og flere penge, hvor det giver mest værdi for den enkelte borger. Undersøgelsen viser, at vi med den billigste administration i Nordsjælland er på rette spor,” fortæller Ole Bondo Christensen.

Næstformand i Økonomiudvalget, Susanne Mortensen (C) udtaler:

”Det er også vigtigt at understrege, at en så billig administration ikke kan lade sig gøre uden den flotte og store indsats, som vores medarbejdere yder hver dag for at hjælpe borgere og kolleger. Et godt arbejdsmiljø og arbejdsglæde er derfor afgørende fokusområder, når vi udvikler kommunens administration.”

Udgiftsniveauet til administration ligger fast for de kommende to år, på grund af det seneste budgetforlig, der blev vedtaget af samtlige medlemmer af byrådet.

Fakta

Undersøgelsen fra KORA viser, at Furesø som den billigste kommune i Nordsjælland bruger 300 kr. mindre pr. borger på administration end man kunne forvente af en kommune med samme størrelse og befolkningssammensætning. Det er en markant billigere administration end eksempelvis Helsingør, der bruger ca. 1.500 kr. mere på administration pr. borger end man kunne forvente af en kommune med tilsvarende størrelse og befolkningssammensætning.


Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Susanne Mortensen
Gruppeformand for Konservative

Tingmosen 24
3500 Værløse
Mobil: 52 67 52 53
E-mail: smo@furesoe.dk