Natteravne flyver i flok – når de er mange nok

Den lokale tryghed kommer ikke af sig selv, men er tværtimod noget, vi selv skaber. Med den indstilling opfordrer Natteravnene nu flere ansvarlige voksne til at melde sig under de gule jakkers fane.

Natteravnene er på gaden i Farum, men der er plads til flere voksne, der vil tage opgaven på sig med at være synlige og tilgængelige for de unge i lokalområdet. I Farum eller andre steder i Furesø. Og meget gerne også på andre tidspunkter end de sene aftener. ”Men så skal flere frivillige gå tur i de gule jakker”, siger Claus Just Rasmussen, der er formand for Natteravnene.

Med opbakning fra Furesø Kommune gør foreningen nu en indsats for at få flere til at melde sig. Blandt andet ved at bede skolebestyrelserne på kommunens syv skoler sprede budskabet. Sideløbende satser Natteravnene på et lokalt samarbejde med bolig- og grundejerforeningerne.

”Vi håber, det også vil kunne reducere uroligheder og kriminalitet i vores boligområder. Det ville være positive sideeffekter”, siger han og understreger, at natteravne holder sig ude af konflikter. Man skal altså ikke være bange for at trække i den gule jakke.

”Vi er ikke et privat vagtværn. Det er vigtigt at få sagt. Vi er en organisation af frivillige, der sender det klare budskab til børn og unge - og indbrudstyve -, at vi interesserer os for, hvad der foregår i nærområdet. Vi opererer med det primære formål at skabe tryghed i nattelivet. Bliver vi flere, vil det skabe øget tryghed ved vores tilstedeværelse og synlighed i området”, siger Claus Just Rasmussen.

Borgmester i Furesø, Ole Bondo Christensen, hilser initiativet meget velkomment.

”Jeg havde i december fornøjelsen af at gå med Natteravnene rundt i Farum. Og det er faktisk en fornøjelse. Selv om det var vintervejr, var det så tydeligt, at vi som voksne i gadebilledet gjorde en forskel for trygheden. Derfor er det godt set fra Natteravnenes side, at vi skal arbejde sammen om at få flere til at engagere sig”, siger han.

Flere voksne at gå til

Furesø Kommunes SSP-koordinator støtter opfordringen fra Natteravnene, for i det forebyggende arbejde med unge, er det altid en fordel, at der er flere voksne at gå til.

”Det er altid en god hjælp, når der er flere voksne i det offentlige rum om aftenen og i weekenderne. Følelser af den ene eller den anden slags sidder mere uden på tøjet hos de unge, og det skaber tryghed, at der er nogen at gå til. Det kan være med til at forhindre, at konflikter for eksempel vokser de unge over hovedet”, siger Charlie Lywood.

Af samme grund støtter han også Natteravnenes intentioner om et samarbejde med boligforeningerne og gerne på andre tidspunkter end fredag aften.

”Det er et fremragende initiativ fra Natteravnenes side, hvis de går i dialog med boligselskaberne. Den lokale tryghed kræver jo, at forældrene her også støtter op om det forebyggende arbejde, vi har med de unge”, siger Charlie Lywood.

Meld dig til nu – eller til maj

Natteravnene i Farum planlægger den 5.maj 2017 en særlig nattevandring. Tanken er, at man denne maj-aften kan netværke med borgergrupper, lokalpolitikere, skolebestyrelsesmedlemmer og andre, der deler det fælles ønske om tryghed. Man kan også få aktuel viden om den lokale tryghed, nattevandre iklædt den gule jakke og uddanne sig til Natteravn. Du kan tilmelde dig begivenheden på www.tryghedsvandring55.dk 

Kontakt

Center for Børn og Voksne

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Relevante links