Trivselsdag skyder skoleåret i gang

Foto: colourbox
Mens skoleåret endnu er nyt og friskt, samler Lyngholmskolen på fredag alle elever til den årlige trivselsdag. Ambassadør i Børns vilkår, Peter Mygind hjælper med humør og alvorsord til, at starten går blandt grinende og glade kammerater

Trivsel er en fast bjælke på skoleskemaet i Furesø Kommune, hvor børn og voksne i hverdagen arbejder for at udvikle børnenes såvel faglige som personlige og sociale kompetencer. Det gælder også på Lyngholmskolen, hvor det på fredag er blevet tid til den årlige trivselsdag – et fælles afsæt for hele skolen til et skoleår uden mobning, men med masser af glæde og smil.

”Det er lettere at lære, når du trives og tør tro på, at kammeraterne ikke griner af dig, når du begår en fejl. Ud fra den klare logik deltager Furesøs elever hvert år i den nationale trivselsundersøgelse. Her på Lyngholmskolen bruger vi undersøgelsens resultater til at aftale, hvordan vi sikrer, at alle trives i det kommende skoleår,” fortæller Pia Christensen, skoleleder på Lyngholmskolen.

Skolen får fredag morgen hjælp af Peter Mygind, der som ambassadør i Børns vilkår er særligt optaget af at stoppe mobning. Med grin, godt humør og sikkert også noget at tænke over for den enkelte, sætter Peter Mygind dagens arbejde i gang blandt eleverne, der efter oplægget skal omsætte skolens trivselspolitik til konkrete aftaler og regler, fortæller Pia Christensen.

”På Lyngholmskolen mener vi, at alle voksne og børn har ret til at have det godt og trives, og at vi alle har et medansvar for at skabe trivsel. Lyngholmskolen skal være et rart sted at være for at kunne være et godt sted at lære. Derfor accepteres mobning ikke. Når vi bliver bekendt med mobning, imødegår vi den og handler; både voksne og børn, understreger hun.

”Vi glæder os til, at Peter Mygind kommer og giver os sin vinkel på vigtigheden af, at alle børn trives og styrker deres personlige, sociale og faglige kompetencer, siger Pia Christensen.

Kontakt

Center for Dagtilbud og Skole

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)