10 år med sundhed i fokus: Giv sundheden et løft til Sundhedsdag for seniorer

10 år i stærke fællesskaber og 10 år med fokus på sundhed og balance gennem hele livet. For 10. år i træk inviterer Furesø Kommune, Farum Apotek og Farum Bytorv til Sundhedsdag for seniorer.

Vanen tro kan Furesøs seniorer hente gode råd om et sundt og aktivt liv og få indblik i deres egen sundhed til den årlige Sundhedsdag. Traditionen kan fredag den 1. september fejre 10-årsjubilæum, når Furesø Kommune, Farum Apotek og Farum Bytorv inviterer til et væld af aktiviteter på Farum Bytorv kl. 11-15.

Et stærkt samarbejde om sundheden

- Farum Bytorv er begejstret for igen i år at være vært for sundhedsdagen. Vi har sammen med Furesø Kommune, Seniorrådet og Farum Apotek sat alle sejl til, for at mange igen i år går hjem med inspiration til et sundt seniorliv, siger Lisette Thamdrup, centerchef i Farum Bytorv.

Susanne Mortensen (C), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Furesø, hilser det gode samarbejde velkomment.

- Det er dejligt at se, at vi i 10 år har samlet de kommunale og lokale kræfter om Sundhedsdagen. Furesøs borgere skal have mulighed for at leve et sundt og aktivt liv - hele livet. Ved at stille redskaber og vejledning til rådighed for vores ældre borgere, kan vi være med til at gøre en forskel for deres sundhed og deres muligheder for at klare sig selv i hverdagen, siger Susanne Mortensen (C).

Få syn for sagen og sæt balancen på spil

Blandt Sundhedsdagens mange stande og kan seniorer blive klogere på Furesøs tilbud for seniorer. Patientforeninger og sundhedsprofessionelle fra bl.a. omsorgstandplejen og visitationen i kommunen står sammen med Farum Bytorvs optikere og Farum Apotek klar til at give råd og vejledning i det sunde og aktive seniorliv.

- Det kan være svært at gennemskue, hvad der påvirker helbredet gennem livet. Eksempelvis bliver mange ældre overrasket over, at god mundhygiejne nedsætter risikoen for lungebetændelse, som ellers rammer rigtig mange seniorer, og som desuden øger risikoen for at falde. Så der er god grund til at have fokus på forebyggelse, fortæller udviklingskonsulent i Furesø Kommune, Anette Melin.

- Borgerne kan gå på opdagelse i en masse spændende aktiviteter på Sundhedsdagen, fortæller Line Nielsen, farmaceut ved Farum Apotek. Hun glæder sig til at tage imod borgerne på apoteket, hvor der bliver sat fokus på pleje af sart hud.

De besøgende kan få indblik i deres egen sundhed med et servicetjek af synet, hørelsen, blodtrykket, blodsukkeret, konditionen og styrken i lår og hænder. De, der vil udfordres, kan teste balance og muskler med legende faldforebyggelse på interaktive lysende hinkeruder – en teknologi, som allerede har stor succes ude på kommunens aktivitetscentre.

To jubilæer i ét

Ved årets sundhedsdag markeres også Furesø Kommunes 10-årsjubilæum. Ved en ”fortællerbod” står repræsentanter fra Seniorrådet klar med fortællinger om livet som furesøborger, og besøgende kan bidrage med deres egne historier.

- I Furesø Kommune er vi heldige at have mange aktive seniorer heriblandt medlemmerne fra Seniorrådet. Deres engagement er beundringsværdigt, og jeg ser frem til at høre flere furesøfortællinger fra vores borgere, siger Neslihan Diksan (A), næstformand for Social og Sundhedsudvalget.

Kontakt

Center for Social og Sundhed

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Susanne Mortensen
Gruppeformand for Konservative

Tingmosen 24
3500 Værløse
Mobil: 52 67 52 53
E-mail: smo@furesoe.dk
Download Adobe Reader
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.