Første skoledag for Furesøs særlige talenter

Åbning af Idrætstalentlinje
Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen klipper den røde snor til klasseværelset med hjælp fra elever fra Furesøs nye idrætstalentlinje.
Fra og med dette skoleår får Furesøs unge idrætstalenter lidt bedre muligheder for at forfølge drømmen om at blive de bedste i deres sport. Mandag holdt 7. klasse på Furesøs nye talentlinje på Stavnsholtskolen første skoledag

Du kan noget ekstra med din sportsgren, og vil helst bare udvikle det. Men du vil også gerne passe din skole og være klar til næste stævne. Furesøs nye talentlinje skal gøre det lidt lettere at få hverdagen til at hænge sammen for unge idrætstalenter, der drømmer om at forfølge et sportsligt mål. Den nyetablerede idrætstalentklasse - i-klassen på Stavnsholtstkolen - er et samarbejde mellem Furesø Kommune, lokale idrætsforeninger og FC Nordsjælland. Formålet med klassen er at sikre, at idrætstalenterne får en god folkeskoleuddannelse, samtidig med, at de kan forfølge deres sportslige mål.

Mandag var de 16 elever, forældre og lærere samlet til første skoledag. De unge begynder i 7. klasse i år, og deler en drøm at blive de bedste i deres sportsgren. Det at have et sådan mål aftvinger i sig selv respekt, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A). Efter at have mødt eleverne er han stolt over, at Furesø har så mange talenter. 
"Det er vigtigt her i livet at få mulighed for at udfolde sine talenter. Med I-klassen skaber vi gode rammer for, at lokale idrætstalenter kan udvikle sig, samtidig med at de får en rigtig god skolegang, som andre børn og unge.  Det er en god dag for de unge, for Stavnsholtskolen og for Furesø" siger han.

Plads til at kunne noget særligt
Formanden for Børne- og Skoleudvalget i Furesø, Henrik Poulsen (A) håber, at eleverne vil opleve, at det at stræbe efter noget personligt kan kombineres med at være en del af et godt fællesskab.
"Der skal være plads til alle i folkeskolen, og Furesøs folkeskoler har plads til at udvikle alle elevers talenter. Det kan være en udfordring at være et ungt idrætstalent. Når man skal træne - igen! Når man skal til stævne - igen! Eller når man ikke kan deltage i klassefester og fødselsdage, fordi man skal restituere. Med i-klasserne på Stavnsholtskolen vil vi skabe de rammer, der gør, at elever, der satser på idræt, føler sig set og hørt som en del af det fællesskab, skolen skal være", siger han.

Sammenhæng i hverdagen
Stavnsholtskolens talentkoordinator, Rasmus Kalle fortæller, at skolen har sat et lærerteam, der har fokus på at yde eleverne den størst mulige opbakning. 
"Talentlinjen er skabt for at sikre en bedre sammenhæng i de unge talenters hverdag, og medvirke til, at de kan lykkes bedre, både med skolen og idrætten. På talentlinjen er de to ting ikke hinandens modsætninger, de to ting er lige vigtige", siger han.
Rasmus Kalle fortæller, at talentlinjen har været gennem en meget hurtig proces fra ideen blev lanceret i sidste skoleår og til virkelighed. Derfor har det været en udfordring så hurtigt at tiltrække elever, ikke mindst piger. Men Rasmus Kalle er ikke i tvivl om, at projektet vil vokse, og allerede nu er der henvendelser, både fra elever, der gerne vil starte i klassen, og fra lærere, der gerne vil arbejde med netop denne elevgruppe.

FAKTA
•    Idrætstalentlinjen dækker alle sportsgrene
•    I skoleåret 2017/18 starter en 7. klasse med 16 elever, heraf 13 drenge. 
•    Eleverne dyrker fodbold, svømning og tennis. 
•    I skoleårene 2018/19 og frem kommer flere nye 7.-klasser til, så der efter 3 år forventes at være idrætstalentlinjer for både 7., 8. og 9. klasse
•    Idrætstalentlinjen er godkendt af Børne- og Skoleudvalget den 7.12.2016.Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Akut - kontakt uden for åbningstid

Borgerservice åbningstider

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190