Klasselokalet flytter til KolleKolle

Hvordan laver man et udendørs fitnessrum? Hvordan afstemmer man en treretters menu efter årstid og lokale råvarer? Og hvad skal en bryllupssuite egentlig indeholde? KolleKolle hjælper 6. årgang på Lille Værløse Skole med at finde svaret i et læringsforløb ud over det sædvanlige.

45 elever fra 6. klasse på Lille Værløse Skole skifter klasseværelset ud med virkeligheden. Sammen med KolleKolle Konferencehotel ved den smukke Furesø bruger de uge 41 og 43 på at dykke ned i en masse anderledes opgaver.

Det skal give eleverne en forsmag på forskellige karrieremuligheder, og på hvad en erhvervsuddannelse kan bringe med sig. Vigtigst er, at eleverne lærer på en helt ny måde. Det er folkeskolen efter reformen.

Skolen ud i virkeligheden, og virkeligheden ind i skolen

Peter Thomsen, skoleleder på Lille Værløse Skole, glæder sig til startskuddet: ”Vi har forberedt dette forløb siden maj, og det hele kulminerer fredag morgen på KolleKolle. Folkeskolereformen har med den åbne skole givet os et skub i retningen af en ny kultur. Udover at det er vores opgave at klæde de unge på til erhvervslivet, så skal vi have skolen ud i virkeligheden og virkeligheden ind i
skolen. I Furesø Kommune er vi så heldige at have nogle stærke og engagerede virksomheder, der har haft mod på at kaste sig ind i samarbejdet”. 

KolleKolle og Lille Værløse Skole har sammen skabt et læringsforløb ud over det sædvanlige, hvor faglig viden fra KolleKolle kombineres med læringsmål for eleverne i fx matematik, dansk, natur og teknologi og madkundskab.

Berit K. Leth, direktør for KolleKolle Konferencehotel, ser tilbage på et udbytterigt samarbejde med årgangens lærere: ”Vores mål har været at skabe et læringsforløb, der er så realistisk som muligt. Vi havde en masse idéer, som lærerne så har sat deres faglighed på. Vi har taget udgangspunkt i vores verden som konferencecenter og hotel, og vi glæder os meget til at byde 6. klasserne indenfor. Vi har i dag svært ved at finde elever til vores lærepladser, så det er helt afgørende, at vi går aktivt ind og skaber interesse for vores branche”.

I Furesø Kommune arbejder en særlig Task Force for et tættere samarbejde mellem kommunernes skoler og de lokale virksomheder. Henrik Poulsen (A), der er formand for Task Forcen og formand for Børne- og Skoleudvalget, følger projektet med stor interesse: ”Lige nu gør vi os nogle værdifulde erfaringer med at arbejde sammen med det lokale erhvervsliv, og vi håber, at Lille Værløse Skoles forløb åbner op for masser af virksomhedsbesøg, erhvervspraktikker og særligt tilrettelagte undervisningsforløb”.

Hareskov Skole følger trop i foråret 2017 med et samarbejde med Hareskov Elektric A/S.

Følg eleverne på #LVSkollekolle

6. klasserne dokumenterer deres oplevelser og opgaver gennem billeder og filmoptagelser, og når forløbet er slut, bliver det hele præsenteret for forældre, Task Force og samarbejdspartnere på KolleKolle Konferencecenter den 30. oktober. Undervejs kan man følge eleverne på Instagram: #LVSkollekolle.

 

Kontakt

Center for Dagtilbud og Skole

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Lille Værløse Skole

Ryetvej 1
3500  Værløse
Tlf.: 7235 7300
Hjemmeside: lille-vaerloese.dk

Find Lille Værløse skole på Krak


Relevante links