Den er stor og lidt stærk, men den smager godt - Martha, 6 år

Maj-børnene fra Søndersøskolens FFO har været en tur i deres skolehave. Det er nemlig tid til at høste de allerførste radiser, og forventningerne har været store.

Derude mellem marker og jorde lærer børnene at forstå principperne i økologi. Skolehaverne er nemlig et led i økologiomlægningen i Furesø Kommune. De økologiske skolehaver i Furesø ligger både på en stor mark i Stavnsholt og i daginstitutioner og på skoler.

Ideen med skolehaverne er, at børnene får praksisbaseret læring, om temaer i eksempelvis natur og teknik og samtidig får en forståelse af hvad økologi er og hvorfor Furesø kommune har valgt økologisk mad.

Thilde Gerths er leder i FFOen på Søndersøskolen: "Børnene er rigtig glade, og Jabril, der kommer fra Syrien og er en af de nye forårsbørn, vi har fået i skolen, er virkelig god til at dyrke haven. Han har en rigtig god fornemmelse for planterne og trives med at passe dem".

Elisabeth "Vi taler med børnene om økologien, og om hvad det betyder i en have, så jeg prøver at vise dem, hvordan vi kan holde på næringsstofferne. Derfor har jeg bygget en kompostbeholder i vores træværksted sammen med nogle elever, så kan de være med til at lægge planter, ukrudt og andet grønt i kompostbeholderen og se, hvordan planterne bliver til ny kompost".


Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Center for Dagtilbud og Skole

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)