OL fortsætter for 2.000 skoleelever

Furesø Sommer Lege. Fotograf: www.henrikkristensen.dk
Furesø Sommer Leje 24. august. Foto: Henrik Kristensen
Når OL er slut, fortsætter sportsfesten i Furesø. Den 24. august mødes 2.000 skoleelever til Furesø Sommer Lege. Det hele sker med hjælp fra 200 instruktører og unge træner-aspiranter fra de lokale idrætsforeninger

4.-6.klasses eleverne får pulsen op allerede fra morgenstunden, når de på cykel kæmper sig igennem en Tour-de-Furesø og tilsammen tilbagelægger 13.000 km for at nå frem til Farum Park og retur. Men det er kun begyndelsen - derefter skal klasserne dyste med hinanden i 20 forskellige idrætsgrene sekunderet af dygtige trænere i de lokale idrætsforeninger, som alle har revet dagen ud af kalenderen for at vise deres sport frem for de kommende idrætsstjerner.

Frivillige viser vejen
Sportsgrenene, som de unge prøver kræfter med, inkluderer selvfølgelig svømning, håndbold, fodbold, badminton, basketball, volleyball, gymnastik og tennis. Men på programmet er også sportsgrene, som mange børn sjældent oplever, som ultimate frisbee, boksning, judo, karate, squash, triatlon, skisport, bordtennis, crossfit, taekwondo og cricket.

”Furesø Sommer Lege viser på allerflotteste vis, hvor mange aktive foreninger vi har her i Furesø. Det siger sig selv, at vores skoler kun kan gennemføre et så stort arrangement, fordi så mange frivillige er villige til at bruge tid på det. Det er ret fantastisk," understreger Helle Katrine Møller (B), der er formand for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Furesø Kommune.

Hun opfordrer alle interesserede til at lægge vejen forbi og opleve det store udbud af fritidsaktiviteter. 

Sommerlegene kulminerer nemlig med Åbent Hus kl 14-17:30 ved Farum Park Stadion, hvor 700 elever Furesøs fritidsordninger er inviteret til at møde foreninger sammen med deres forældre. Samtidig kan forældre og borgere i øvrigt prøve kræfter med en kendt eller en ny sportsgren.

170 unge coaches
Idrætsforeningernes instruktører bliver på dagen assisteret af 170 unge, så det samlede antal frivillige når op på over 200. Inden stævnet er de mange unge blevet klædt på til opgaven gennem TRÆNER.forendag –forløbet. Dermed markerer stævnet starten på foreningernes 2016/17-sæson – og måske også en trænerkarriere for de unge.

Nyt i 2016:

  • Åbent Hus ved Farum Park kl 14-17:30 for alle FFO-børn og deres forældre i Furesø Kommune. Læs mere på www.sommerlege.dk/nystart
  • Triatlon, Crossfit, Bordtennis, Cardio-Tennis og Skisport
  • TRÆNER.forendag for 170 unge – en videreudvikling af kurset, der vandt den københavnske regionsfinale om Danskernes Idrætspris 2014. Læse mere på www.forendag.dk.
  • Afslut dagen med picnic-menu til hele familien, bestil på www.sommerlege.dk/picnic – det bli’r en fest!

Kontakt
Stævneansvarlig, Martin B. Brolin, 9955 9252, martin@ungpower.dk
Projektleder, Mogens W. Brolin, 3070 2233, mogens@sommerlege.dk

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)