Ny app hjælper sygemeldte

Mand med mobil
Foto: Colourbox
Spørgsmålene kan være mange, når man som borger løber ind i alvorlig sygdom og sygemelding. Med en ny app giver Jobcenter Furesø Kommune sygemeldte en bedre indsigt i deres eget forløb.

Når sygdom rammer, er det ikke kun sygdommen i sig selv, der kan være svær at overskue. Som sygemeldt står du også i en uvant og måske lidt utryg situation i forhold til din livssituation i det hele taget – ofte med en række ubesvarede spørgsmål. Kan jeg beholde mit job? Hvordan vil det påvirke min økonomi? Hvor lang tid skal jeg være sygemeldt? Hvem kan hjælpe mig? Og hvad kan jeg selv gøre for at komme hurtigt tilbage? Har du viden og er du velforberedt på dit sagsforløb, har du de bedste chancer for at komme godt ud på den anden side. Den viden har Furesø Kommune og den beskæftigelses- og sundhedsfaglige virksomhed Come-back Aps nu i samarbejde samlet til en app målrettet sygemeldte borgere.

Hånd om situationen

Den nye app skal hjælpe dig, der bliver sygemeldt, med at tage hånd om din egen situation, så kommunen får de bedste forudsætninger for at hjælpe dig målrettet med til at blive rask igen – uanset om du er indlagt, hjemme eller hvor du nu befinder dig.

Den nye app, mit.comeback, viser dig blandt andet, hvilke trin du kan komme igennem hos din kommune under sygemeldingen, og giver dig nyttige informationer og links, der kan hjælpe dig på vej og give dig overblik over dit eget forløb.

”mit.comeback er med til at give en større fleksibilitet i sygdomsforløbet og skal være en hjælp til selvhjælp i hverdagen. Dens vigtigste formål er at skabe „orden i kaos“. App’en kan ikke stå alene, men er en mulighed for en mere inkluderende og målrettet information om sygemeldingsperioden og er med til at skabe en større tryghed i hverdagen” udtaler Jobcenterchef Flemming Sommer.

mit.comeback kommunikerer direkte til sygemeldte borgere, hvilket ligger godt i tråd med, at Furesø Kommune siden 2011 har arbejdet med en forebyggende indsats over for med borgere med for eksempel begyndende stress eller som er sygdomstruede. Udgangspunktet er en samtale med en fastholdelseskonsulent, som både kan være fortrolig og rådgivningsbaseret. Dermed kan sygeforløb ofte afkortes eller måske helt undgås. Samtalerne med en coachuddannet fastholdelseskonsulent gør, at sygemeldte borgere i Furesø Kommune hurtigere vender tilbage til deres job. Samtidig forebygges tilbagefald og dermed gensygemeldinger.

Fakta om appen:

App’en er gratis for Furesøs borgere og kan downloades til Android eller IOS.

  • For at finde app’en, skal du søge efter mit.comeback i Google Play og i App Store
  • Du bliver bedt om at oprette et brugernavn og password samt angive din jobstatus og en sygemeldingsdato, hvorefter du vil få adgang til relevante oplysninger
  • Fastholdelseskonsulenten i Furesø Kommune tilbyder blandt andet gratis rådgivning om arbejdsfastholdelse til både medarbejder og virksomhed. Man kan kontakte fastholdelseskonsulenten i dagtimerne på tlf. 2235 1006.

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen