Nu bliver det ekstra svært at være cykeltyv i Hareskoven

, Lene Munch-Petersen Næstformand for Miljø-, Plan-, og Teknikudvalget , John Ingemann Allentoft Formand for MPT, Mikael Sundby, marketingdirektør i Alm. Brand
Alm. Brand har på vegne af en række cyklister doneret 285.000 kr. til helt nye cykelstativer på Hareskov Station. Stativerne ventes klar i løbet af 2015. Donationen kommer efter en enorm interesse fra borgerne i Alm. Brands cykeleksperiment, der skal være med til at stoppe cykeltyven.

2015 bliver året, hvor Alm. Brand tager kampen op mod cykeltyven. 1.500 cyklister over hele landet er inviteret til at teste, om en ekstra kædelås kan forhindre de mange cykeltyverier herhjemme.

Interessen for at deltage i eksperimentet har været enorm. 30.000 tilmeldte sig. Den massive interesse fik Alm. Brand til at afsætte penge til endnu et initiativ for dem, der ikke fik plads i eksperimentet. De har hver kunnet donere 10 kroner til et projekt, der gør det sværere at stjæle en cykel. To projekter kunne der stemmes om - Furesøstativet og Fredericia Cykelby. Furesøstativet, der er udviklet af Furesø Kommune, endte med at få flest stemmer.

”Vi ønsker Furesø og alle kommunens cyklister et stort tillykke med, at det nu bliver endnu sværere at være cykeltyv i kommunen. Kommunen har vist, at de er blandt dem, der går forrest i kampen mod cykeltyven, og som kan inspirere andre til det samme. Som forsikringsselskab oplever vi et stort problem med cykeltyve. Hvert år koster tyvene branchen over 200 mio. kr. I 2013 blev over 61.000 cykler anmeldt stjålet, men det reelle antal er måske det dobbelte. Det svarer til, at en cykel forsvinder hvert 7. minut,”  siger Mikael Sundby, marketingdirektør i Alm. Brand. 

Ifølge formand for Miljø-, Plan-, og Teknikudvalget i Furesø Kommune, John Ingemann Allentoft, skal de 285.000 kr. fra Alm. Brand bruges til nye cykelstativer med indbygget wire og ny overdækning af cyklerne på Hareskov Station.

”I Furesø Kommune har vi fokus på at gøre det så nemt som muligt at vælge cyklen som alternativ til bilen. Derfor vil vi også gøre det mere besværligt at være cykeltyv og gøre det mere attraktivt at tage cyklen til stationen. Vores cykelindsats bygger på et bredt samarbejde med private og offentlige partnere, og vi er selvfølgelig meget glade for, at Alm. Brand, og alle dem der har stemt på Furesø, også kan se perspektiver i dette projekt,” siger John Ingemann Allentoft.

Han modtog fredag eftermiddag pengene fra Alm. Brand sammen med udvalgets næstformand Lene Munch-Petersen.

”Vi har i Furesø Kommune fået udviklet et nyt cykelstativ, hvor man kan låse sin cykel fast til stativet med en indbygget wire. Mange lokale kender nok stativet fra Værløse og Farum, og jeg glæder mig over, at vi nu med støtte fra Alm. Brand også kan få de nye stativer i Hareskov, hvorfra rigtig mange pendler ind til byen. Det har længe været et stort ønske fra Hareskov Medborgerforening at forbedre parkeringsforholdene ved stationen, så det glæder vi os nu til at komme i gang med,” siger Lene Munch-Petersen.

Fakta

Furesø Kommune har fået bevillinger fra Vejdirektoratet og Region Hovedstaden til en række projekter, der skal gøre det sværere at være cykeltyv i kommunen. Kommunen har bl.a. opstillet en række stativer med indbygget wirelås på Farum og Værløse Station og oprettet en mindre cykelby ved S-busstoppet på Frederiksborgvej med 99 cykelstativer, vandpost og bænke og værktøj til at reparere cyklen. Projekterne har fokus på at øge sikkerheden for de mange pendlere, der stiller deres cykler på stationerne.

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen

Lene Munch-Petersen

Ravnehusparken 6
3500 Værløse    
E-mail: lmp@furesoe.dk
Tlf.: 3077 2250