Ny filmfond skal trække stjerner til Furesø

Filmrulle
Danske film skal filmes i og omkring København. Det er målet med en ny filmfond, der onsdag blev indviet i København. Furesø Kommune er medstifter af fonden.

Der er masser af gang i dansk film, der høster anerkendelse og sælger internationalt. Men produktionen sker ofte i udlandet, og det skal der gøres noget ved, mener parterne i en ny filmfond, der skal trække internationale filmproduktioner til hovedstadsregionen.

Region Hovedstaden og København har lagt de største bidrag i fonden, men Furesø Kommune og fem andre kommuner samt en række private virksomheder og fagorganisationer er også med. Byrådet i Furesø besluttede i april at investere 500.000 kroner i 2013 og 2014 i filmfonden, og i alt har fonden 34,8 millioner kroner til at tiltrække film og tv-drama, som ellers ikke ville blive produceret i hovedstadsområdet.

-          Vi ved, at andre regioner, der har gjort en målrettet indsats, er lykkedes med at tiltrække produktioner. Det er med til at brande regionen, og med filmholdene kommer også gang i handel, hoteller og arbejde til en række underleverandører. Filmstationen på Flyvestation Værløse er et oplagt eksempel på en lokal virksomhed, som vil kunne profitere af flere produktioner i hovedstadsområdet. Hvem ved, måske ser vi en dag Scarlett Johansson optage på flyvestationen, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Furesø har særlig interesse i filmfond

Formålet med Den erhvervsdrivende fond Copenhagen Film Fund er, at filmproduktionerne skal skabe mere vækst og beskæftigelse ikke bare i filmbranchen, men også de sideerhverv, der knytter sig til produktion af film. Filmproduktioner vil af fonden blive mødt med et krav om forbrug i hovedstadsområdets filmbranche for at sikre, at investeringerne tilfører størst mulig værdi til den danske filmbranche.

Furesø Kommune har en særlig interesse i filmfonden, fordi der på Flyvestation Værløse er udlagt et erhvervsområde til blandt andet film-, teater-, tv og computerspilsproduktion. Her har virksomheden Filmstationen A/S allerede skabt omkring 50 arbejdspladser.

-          Vi vil selvfølgelig arbejde på at få så meget film- og følgeproduktion som muligt her til Furesø. Vi har jo supergode rammer for filmproduktion og i forvejen et succesrigt produktionsmiljø med stort potentiale, så jeg glæder mig meget til at se det kunstneriske afkast af investeringen, siger Helle Katrine Møller, der er formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (R) i Furesø Kommune.

Fakta: De er med

De offentlige bidragsydere er kommunerne: København (tovholder), Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Ballerup, Frederiksberg og Furesø samt Region Hovedstaden. Etablering af filmfonden er et projekt under kulturaftalen KulturMetropolØresund, www.kulturmetropol.dk. Herudover bidrager en række fagforbund og private investorer. Fondens fulde navn er ”Den erhvervsdrivende fond Copenhagen Film Fund,” men fonden vil også drive virksomhed under navnet: Københavns Filmfond.

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Helle Katrine Møller

Gruppeformand for Det Radikale Venstre

Humlehaven 15
3520 Farum
Mobil: 6075 8010
E-mail: hellekat@gmail.com