Store Cykeldag i fuld fart

Store Cykeldag
Sidste års dagsregn kan gå i glemmebogen og blive der. Dette års Store Cykeldag på Flyvestationen blev et tilløbsstykke i strålende solskin og højt humør hos de omtrent 1.000 deltagere.

Cykelmagisk kalder arrangørerne den stemning, der prægede Store cykeldag på Flyvestationen søndag. Mange hundrede deltagere i cykelløbet Bastrup Sø Rundt trampede mod målområdet, hvor familier, cykelmyg og entusiaster mødtes omkring aktiviteter med det fælles formål at bevæge sig på hjul. Ét, to, tre eller fire hjul eller måske endda liggende på hjul.

For en dag var det ikke Flyvestationen Værløse, men Cykelstationen Værløse, der lagde jord til rullende hjul. Fra de første cykelryttere kom i mål lidt over kl. 10 og de første unger trillede ud på Den mobile cykellegebane eller i Cykelstaldens fantasifulde cykler var der gang i hjulene, som fik ekstra fart på, da vinderne af drag-racet alle mod alle, børn som voksne skulle findes.

Der var quiz med præmier ved Supercykelstiernes stand, man kunne få masseret sine ømme lægge, deltage i rundvisninger, hvor guider fra DN Furesø og Furesø Museer levende fortalte om naturen og historien på Flyvestationen, eller høre om de mest fantastiske cykeleventyr i Eventyrer-hjørnet. Man kunne også se genbrugscykler fra Baisikeli eller bevægelsesudstyr for handicappede fra paralympisk guldvinder By Connie Hansen eller velomobiler fra Velomobilcentret.
Der var optræden af rulleskøjteløberne fra Rul Nord og Rolling Vikings og de ethjulede cykelartister fra Jægerspris. Cykelartisterne er både børn og voksne og vakte jubel blandt andre børn.

Sidst, men ikke mindst, kunne man kunne høre om muligheden for at bo på ’Cykelstationen’ ved entreprenøren Bonavas stand, eller blive klogere på cykelindsatsen i Furesø Kommune ved kommunens stand. En indsats, som Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen også kom ind på, da han mødtes med arrangøren af Bastrup Sø Rundt, Gunnar Brüsch til en samtale under emnet ’Cykelmagi – andet end motion’.

”Vi vil gerne meget gøre det nemt at cykle i Furesø. Derfor satser vi på flere cykelstier, gode parkeringsforhold for cyklister ved stationerne og cykelskoler for børnene. Det er godt både for helbredet, miljøet og naturen at snuppe cyklen frem for bilen, når det er muligt. Og så er en cykeltur ud i vores smukke natur balsam for sjælen og noget der sætter tankerne og fantasien i spil. Cykelmagi kan man opleve uanset om, om det er på morgencykelturen til bageren, en cykeltur i mølleådalen til Bastrup Sø eller den lange tur med Team Rynkeby til Paris.. Men det er også magisk at komme her på Store Cykeldag med hele familien og opleve naturen og cykelstemningen, sagde Ole Bondo Christensen, der kunne gratulere Gunnar Brüsch med 25-årsjubilæet for Bastrup Sø Rundt.


Sidst opdateret 28. juni 2017

Kontakt


Natur og Miljø
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5325

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)