Store Cykeldag 2017

Grafik Thomas Halvor Jensen
Kom til en festlig, fornøjelig og munter dag i cyklens tegn, når Cykelmyggen Egon og Rolling Vikings og mange andre ruller sig ud på Flyvestationen søndag den 10. september.

Mærk suset, når hundredvis af deltagere i motionscykelløbet Bastrup Sø Rundt triller ind på landingsbanen, og lad dig forundre og begejstre af alle former for cykler og cykelaktiviteter fra de mange udstillere og deltagere.

 Program for dagen

10.30: Aktiviteterne åbner på cykelmarkedspladsen.

11.00: Velkomst ved formand for Miljø-, Plan og Teknikudvalget John I. Allentoft.

11.10: Optræden ved de superseje og hurtige rulleskøjteløbere fra Rulnord og Rolling
Vikings.

11.30: Rulleskøjteinstruktion. Tag dine rulleskøjter og hjelm med, så vil instruktører fra Rulnord og Rolling Vikings i samarbejde med Rullesport Danmark give lektioner. Mulighed for flere timer i løbet af dagen.

12.00: Rundvisning på cykel v. turguide John Mynderup. Fokus på naturen og historien.

12.00: Stumpemarkedet: Giv dine aflagte cykeldele nyt liv, eller find lige præcis den frempind, din ryg skriger på. Vi stiller et par borde op, hvor du kan lægge dine dele frem til gennemsyn og måske få en god sludder om glæderne ved godt grej med en anden entusiast. 

12.30: Borgmester Ole Bondo Christensen byder velkommen til Cykelmyggen Egon.

12.35: Opvisning ved Cykelmyggen Egon, som viser fantastiske kunster på cykel. Bagefter vil
Cykelmyggen fortælle om, hvordan du kan lære at lave cykelkunster på din egen cykel.

13.00: Rundvisning på cykel v. museumsinspektør Morten Mortensen, Furesø Museer.
Fokus på historiske spor på Flyvestationen.

15.00: Tak for i dag.

Hele dagen vil der være mulighed for morsomme og interessante aktiviteter for børn og
voksne cykelglade mennesker.

Bastrup Sø Rundt

Start cykelfesten ved at køre med i motionsløbet Bastrup Sø Rundt på distancer på 40 km, 90 km og 130 km. Arrangementet er ideelt for familier, klubber og firmaer, der ønsker en hyggelig dag med masser af motion og samvær med ca. 1000 andre glade cyklister. Det begrænsede deltagerantal betyder, at alt kan foregå i en rolig og fredelig atmosfære. Du finder mere information om løbet  samt tilmeldingsinformation her. 

Flere muligheder og praktiske forhold

Kom ud til Hangar 72, hvor der er cykelmarkedsplads med salg af grill-pølser og søde sager, optræden på cykler  og rulleskøjter,  cykellegebane for børn og fantastiske hjemmebyggede cykler.

Det meste er arrangeret, så du kan få lov at prøve. Du kan møde mange lokale cykelmotionsforeninger, og i år vil der som noget nyt være cykelloppemarked. 

Den nedlagte Værløse Flyvestation har også meget andet at byde på, og det sker bedst på cykel, fx Mission Spion, som børn og barnlige sjæle kan bruge som udgangspunkt for en begivenhedsrig tur rundt på Flyvestation Værløse.

På dagen kan du cykle med på guidede ture, der sætter fokus på historien og naturen i området. Reparation af cykler ved Baisikeli og Pedalartisten. Forfriskninger i form af vand, øl, sandwiches, grillpølser, frugt og kaffe kan købes, dog får deltagerne i motionscykelløbet Bastrup Sø Rundt en kupon til grillpølser og en vand/øl. Så kom og vær med!

Følg med  her på siden og på Facebook. 

Se årets plakat her

Hovedarrangører:

Furesø Kommune i samarbejde med motionscykelløbet Bastrup Sø Rundt.

Fra Kommunen deltager Furesø Biblioteker, forvaltningen v. Center for By og Miljø, Center for Borgerservice, Kultur og Drift, Center for Social og Sundhed og Driftsgården.

Liste over medvirkende:

Baisikeli, Cykelstalden med de fantastiske cykler, Cool MTB, Fri BikeShop Farum, Furesø Cykelmotion, Farum Cykelklub, Cykelistforbundet Ballerup-Måløv-Skovlunde, DGI Nordsjælland, Rantzows Sport og Unisport Scandinavia, Frivilligcentrets / Røde Kors´ Cykelskole, Furesø Museer, Rose & Kowalzcyk band, De Jordnære, KVIF, RulNord, Rolling Vikings og Rullesport Danmark, Pedalartisten/bogcyklen, Supercykelstierne, Alfaline, Solar Plexus.Sidst opdateret 07. september 2017

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000

Skriv til os via Digital Post  (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressenSiden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.