Smukke og vigtige bede

Blomsterbede
Naturen giver værdi til Furesø Kommune og alle, der bor eller færdes her. Også dyrene. Overalt i kommunen kan du i sommerhalvåret glæde dig over smukke blomster, der samtidig er en investering i biodiversitet.

Furesø Kommune har meget natur at byde på. Kun 20 km fra København kan man møde skovens ro, søernes vuggende vand og en mangfoldighed af natur i mose, eng og overdrev. Det gør vores kommune til noget særligt, og det giver os også et særligt ansvar for at passe på den natur, vi har.

Bynatur

Naturen findes ikke kun ude i det åbne land. Naturen findes også i byens parker, i træer, langs veje og stier og ikke mindst i haverne. Furesø Kommune har tilsluttet sig det globale mål om at standse tabet af biodiversitet. Det er en stor, kollektiv opgave, som kræver, at man disponerer med udgangspunkt i hensyn til biodiversitet, både i den kommunale indsats og hjemme i privaten.

Furesø Kommune har som sigtelinje, at biodiversiteten i kommunen bliver styrket gennem naturpleje, og standse tabet af biodiversitet gennem planlægning og administrationspraksis.

Sommerblomster og flerårige blandinger

Driftsgården er altid i gang med nye tiltag, som kan overraske borgerne i kommunen fx med såning af sommerblomster, og medarbejderne anvender forskellige metoder til etablering af såbedene, så vi kan blive meget klogere på, hvad der virker. På indfaldsvejene til Furesø kan du blandt andet møde Kejserkronen.

Vi har de seneste par år mest sået flerårige blandinger, som er helt anderledes både at arbejde med og i udtrykket. De har ikke helt samme wow-faktor som sommerblomsterne, men skal så heller ikke sås hvert år.

På Borgmester Jespersens Allé, Ringstien tættest på Stavnsholtvej og v/Værløse Kirke

møder du en blanding af sommerblomster, hvor der bl.a. er: Marokkansk torskemund (Linaria maroccana), Californisk guldvalmue (Eschscholzia californica), Gul Okseøje (Chrysanthemum segetum) og Korn-Valmue (Papaver rhoeas).

Ved Hesteskoen – også ved Ringstien i Farum,

er en blanding langs græsstien bl.a. med: Kongekommen (Ammi majus), Kornblomst (Centaurea cyanus), Californisk guldvalmue (Eschscholzia california), Marokkansk torskemund (Linaria maroccana), Rød Hør (Linum grandiflorum "rubrum") og Korn-valmue (Papaver rhoeas). Blandingen skifter hele tiden udtryk i takt med at de enkelte blomster springer ud.

Blomsterbede

Blomsterbede

Blomsterbede


Sidst opdateret 08. maj 2017

Kontakt


Natur og Miljø
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5325

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Driftsgården

Ny Vestergårdsvej 7-9
3500 Værløse
Tlf.: 72 35 53 73
E-mail: driftsgd@furesoe.dk

Find Driftsgården på Krak