Vedvarende energi

Sol
Læs om åbning af Hareskov Klimatek og klimafest på Søndersøskolen i anledning af deres nye solcelleanlæg

Åbning af Furesø Kommunes Klimatek på Hareskov bibliotek

Læs om indvielsen af Hareskov Klimatek den 25. oktober 2011, hvor også Furesø Kommunes første solcelleanlæg blev indviet. Hareskov Klimatek er en del af Hareskov Bibliotek, der er udstyret med klassesæt, eksperimenter og litteratur i læssevis om klima, energibesparende tiltag og økonomien i besparelserne.

   
   

En del af energien til brug på Hareskov Skole og Bibliotek vil fremover være solenergi fra kommunens første solcelleanlæg. Biblioteket har samtidig investeret i højaktuelle publikationer om klima og energibesparelser, som er rettet mod både eleverne på skolerne, øvrige borgere og virksomheder i kommunen. Alle borgere i kommunen er velkomne. Borgmester Ole Bondo Christensen indvier Klimateket og solcelleanlægget, hvor der er fernisering af udstilling af "energi"-tegninger, demonstration af modelhuse fra Klimateket med vedvarende energi samt solcellekage og gul saftevand til alle.

Klimafest på Søndersøskolen i anledning af deres nye solcelleanlæg

Søndersøskolen har fået et solcelleanlæg, der indvies den 28. oktober med en en klimafest på skolen. Ved festen overrækker Preben Sandberg Pettersson diplomer og præmier til de klasser, der har været bedst til at tage klimaansvar ved at slukke for lys, computer, lukke vinduer m.m. hver dag. Alle 4.-9. klasser på Søndersøskolen har deltaget i den 8 uger lange konkurrence, og der er rigtig mange klasser, som har været virkelig gode til at nedbringe energiforbruget. Hurra og tillykke til alle de klimaansvarlige elever.

Generel information

Vedvarende energiforsyning er et centralt tema i den strategiske energiplan, og denne type energiforsyning sikrer, at Furesø Kommunes CO2-emission reduceres.

Der er ca. 100 private jordvarmeanlæg i kommunen i 2011, se kort over jordvarmeanlæg. Læs om etablering af jordvarmeanlæg og varmepumper.

Kommunen vil gerne i kontakt med borgere, der har solvarme, solpaneler, varmepumper, træpillefyr og andre former for vedvarende energianlæg, kontakt venligst på bme@furesoe.dk. Solceller er faldet betragteligt i pris de seneste år. Læs om vedvarende energianlæg kan findes på www.solarcitycopenhagen.dk, hvor man også kan få støtte til skitseprojekter.

På www.dansksolvarmeforening.dk kan du hente viden om solvarmeanlæg. Der er ingen jordvarmeforeninger, men en søgning på google giver mange hits på jordvarme.

Hos den uafhængige rådgiver Energitjenesten kan man finde mange informationer om vedvarende energianlæg, og man kan ringe eller sende en mail og få gratis rådgivning.

Sidst opdateret 12. juli 2018

Kontakt


Natur og Miljø
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 5325

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)