Historien omkring os

Badebro i Furesøen
Skovene vrimler med rute-afmærkninger og orienteringsposter, og man skal ikke lede længe, før man får øje på spor af langdysser, runddysser og jættestuer.

Området har været beboet, siden jægere for omkring 6.000 år siden søgte ind i urskoven gennem Mølleåsystemet fra deres bopladser ved Nivå og Vedbæk og begyndte at fælde skoven for at dyrke byg og hvede. Der er spor af deres efterfølgere i bondestenalderen, bronzealderen og vikingetiden. I skovene er der desuden spor fra oldtidsstier, der helt tilbage i stenalderen udgjorde infrastrukturen i Nordsjælland.

Rig på lokalhistorie

Furesø Museer består af fire historiske huse rundt om i kommunen, som tilsammen dækker Furesøs lokalhistorie fra oldtiden til i dag.

I Furesø finder du desuden hele tre biblioteker i henholdsvis Farum, Hareskov og Værløse, så der er  rig mulighed for at finde læsestof i og om nærområdet. Bibliotekerne har også en bred vifte af arrangementer samt tidsskrifter, film og musik.

Sten i Furesø Kommune

Har du lyst til at gå på jagt – til fods eller på cykel - efter sten i Furesø Kommunes skove i det bebyggede land og i byrummene? Så kan du få masser af inspiration ved at klikke dig ind til hæftet om Sten i Furesø Kommune. Her kan du læse om sten og stenmonumenter i kommunen – helt tilbage fra istiden og til i dag.
Hæftet er kort og godt en guide til kommunens kulturminder af sten. Hæftet er skrevet af Nick B. Svendsen, som er medlem af Værløseegnens Historiske Forening.

Sidst opdateret 30. juli 2015

Kontakt

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv

Borgerservice

Tlf.: 7235 4000
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730
Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

For pressen