Sund på jobbet

En skål med æble skåret i både
Med Furesø Kommunes Sundhedspolitik i hånden vil vi sørge for mere sundhed til flere. Derfor tænker vi sundhed ind i de daglige arbejdsgange - både for os selv og vores borgere.

Det er altid en udfordring at tænke sundhed ind i hverdagen. I Furesø Kommune er det ikke anderledes, og derfor opfordrer vi alle sammen hinanden til at tage del i idéudviklingen. Vi tror nemlig på, at man når længst ved at give medarbejdere medindflydelse - og medansvar.

Sundhed og Forebyggelse har givet bolden op og udviklet et idékatalog, der giver inspiration til arbejdet med sundhed i de forskellige forvaltninger, institutioner og skoler mm. Du finder idékataloget nederst på siden.

Kost

I administrationsbygningerne i Farum og Værløse er der etableret medarbejderkantiner. Her arbejder et fælles kantineudvalg med sunde målsætninger for den mad, der serveres. I de decentrale enheder har du selv mulighed for at sætte sundhed på dagsordenen.

Rygning

Fokus på sundhed er også fokus på alt det usunde, herunder rygning og passiv rygning. Derfor er Furesø pr. 1. august 2016 en røgfri arbejdsplads med røgfri arbejdstid, og vi tilbyder gratis rygestopkurser til alle kommunens medarbejdere og borgere. Formålet er indlysende: Med rygestopkurser kan vi bidrage aktivt til at reducere risikoen for en lang række sygdomme - både hos rygerne selv, men også hos kollegaer, familie og venner.

Alkohol

I Furesø hænger arbejde og indtagelse af alkohol ikke sammen. Derfor drikker vi ikke alkohol i arbejdstiden og på arbejdspladsen.

Motion

I Furesø Kommune bakker vi til gengæld op om den aktive hverdag. Hvert år deltager vi i kampagnen ’Vi cykler til arbejde’, og i adskillige år har furesømedarbejdere fået sved på panden og en god teamoplevelse til Furesøs lokale arrangement, Teamball.

Vi giver dig også mulighed for at holde den sunde linje, når arbejdsdagen er omme. Du får nemlig rabat i Puls180 og i kommunens svømmehaller.

Læs mere

Du finder sundhedspolitikken nederst på siden. I tillæg til sundhedspolitikken er der udgivet et idékatalog til brug for institutioner og forvaltninger i kommunen. Det kan du også finde herunder.


Sidst opdateret 24. maj 2018

Kontakt

Furesø Kommune

Tlf.: 7235 4000
Mandag-fredag kl. 10-14
Torsdag dog kl. 10-17

Kontakt Borgerservice

Akut - kontakt uden for åbningstid

Find Furesø Kommune på instagram  Følg Furesø Kommune på facebook  Følg Furesø Kommune på LinkedIn

Furesø Kommunes EAN-numre 
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.