Integrationsprisen

Billede af vinderne af Integrationspris 2018
Jeanette og Frank Dam Nielsen står i midten af billedet.
Furesø Integrationsråd tildeler hvert år en integrationspris. På denne side kan du læse om prisen og se hvem der har vundet den de seneste år.

Årets vinder af Furesø Integrationspris

I 2018 gik prisen til Jeanette og Frank Dam Nielsen for deres store engagement og positive bidrag til integrationen i Furesø. De var én af de første familier, der meldte sig til at have en flygtning boende, da kommunen søgte efter familier, der ville have flygtninge privatindkvarteret i foråret 2015.

De har haft to forskellige flygtninge boende. Først Fares, en flygtning fra Syrien, som boede hos dem i over et år. Fares flyttede ud, da hans kone og to børn kom til Danmark. Den anden flygtning, de åbnede deres hjem for, var en ung mand, Amanuel. Begge gange har Frank og Jeanette hjulpet Fares og Amanuel med at øve det danske sprog og styrke kendskabet til det danske system. De har altid givet sig tid til at bistå med gode råd eller tale om de ting, Fares og Amanuel har bekymret sig om.

Det er fremhævet i indstillingen til prisen, at Frank og Jeanette ikke blot har åbnet deres hjem for Fares og Amanuel. De har også skabt struktur og tryghed i deres hverdag ved at inddrage dem i deres egen dagligdag og familieliv. Frank og Jeanette har blandt andet prioriteret, at alle spiste aftensmad sammen hver dag, hvor der var god tid til at snakke om stort og småt. De har lavet mange forskellige aktiviteter sammen for eksempel fodbold, spillet petanque eller gået tur med hunden. Fares og Amanuel er begge blevet en del af familien Dam Nielsen fra Værløse.

Det fælleskabsbånd, der blev knyttet mens Fares og Amanuel boede hos Frank og Jeanette, er der stadig den dag i dag. Når der er fødselsdage, jul og andre begivenheder i familien Dam Nielsen, så inviterer de altid Amanuel og Fares og hans familie.

Året integrationspris er et kunstværk udført af Carsten Funch og Mogens Frandsen, der i samarbejde har skabt en lille skøn fugl. 

Integrationsprismodtagere de seneste år

2017: Tina Jeanette Strand Petersen - Centerleder i Svanepunktets rehabiliteringscenter.
2016: Lars Hansen, fra enkeltmandsvirksomheden Cambium
2015: Farum Boldklub
2014: Alexander Engel, fra Furesø Rapskole
2013: De frivillige i Lektie- og Sprogcaféen på Farum Bibliotek

 

Sidst opdateret 24. september 2018

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen
Siden refererer til et pdf-dokument. Læsning kræver Adobe Reader.